Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)

psarakas

Re: Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)

Post by psarakas »

Ο Αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω!

Μπράβρο στον Σάσια για το λαβράκι τέρας . Κάπου μες το φόρουμ πέρσι επρόβλεψα (έλπιζα) ότι φέτος θα βγεί τέρας και θα δούμε φωτογραφία του στο φόρουμ. Δυστυχώς για εμένα είδα τέρας αλλά νεκρό. Παρόλο που στεναχωρήθηκα δεν έχω, μάλλον καλύτερα δεν μπορώ να έχω παράπονο από τον ψαρά που το έπιασε. Το c&r δεν μεταδίδεταιΈρχεται που μόνο του για το ψάρι που αγαπάς. Αυτά και πουθενά δεν τέθηκε θέμα να φάμεν τον άνθρωπο νομίζω :) Η συζήτηση δεν εξέφυγε ..
Κατανοώ την στεναχώρια του Μάριου του Γιάννη του Βύρωνα και άλλων. Ειλικρινά την κατανοώ και συμπάσχω. Αλλά δεν μπορείς να απαιτάς που κανέναν να μάθει να αγαπά πραγματικά τον λάβρακαν και να εφαρμόζει το C&R . Και πως να ζητήσεις από κάποιον να αρρωστήσει σαν εσένα!!!!! Ή το έχει ή δεν το έχει τελικά! Και πως να το ζητήσεις από κάποιον με τούντες καταστάσεις μες τους φράκτες μας?!!! Απορώ πόσα πανευρωπαικά ρεκόρ εκαταλήξαν σε φουκού?

Όπως και νάχει ρε παιδιά. Θα το πω για 809 φορά. Άν είχαμε Τ.Α και το Τ.Α έκανε σωστά τη δουλειά του και είχεν όραμα ..........

p.s 1 Φίλε Χάμπιε θα σε παρακαλέσω αφού θέλεις να κρατάς μέσα-μέσα, να κρατάς (δικαίωμα σου). Αλλά προτίμα 700αρκα ή 800άρκα. Αποκεί και πάνω το πιο πιθανόν να είναι όλα κορούες - μάνες. :)
p.s 2 Αμαν ρε Βύρωνα, έβαλες το πιο πορωτικό κυπριακό βίντεο!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ
catch and release

caveman

Post by caveman »

Είπαμεν του και ΜΠΡΑΒΟ του ανθρώπου, για την εξέρετη ψαριά! Πολλά δυνατή ψαριά! Είπαμεν το ξανά και ξανά αλλά κάποιοι, σωστά ή λάθος, παρόλο που ετονίσαμε ότι είναι δικαίομα του να το κρατήσει, εσκώνταψαν στην παρότρηνση μας για απελευθέρωση των μεγάλων μανάδων και ε πρόστρεξαν σε δικαιολόγιση.
Η δικαιολόγιση του χαρακτήρα: είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αφήνει τα μικρά πίσω κτλ. ναι, ερεθήζει! Και σίγουρα δεν χρειαζόταν, δεν χρειαζόταν διότι δεν αμφισβητίσαμε την ακαιραιότητα του άνθρωπου! Δεν τον είπαμε ούτε κασάπη ούτε κρεατοσυλέκτη.
Το να αμφισβητής τα τέσσερα κιλά δεν σημαίνει πως βγάζω τον άλλο ψεύτη, διότι μπορεί να έχει λάθος η ζυγαριά ή ο τρόπος ζυγίσματος ή ξέρω γω τι άλλο.
Εδημιουργίθηκε θέμα που το πούποτε.
Ο Μπράνκο έπιασε και φέτος μια φάουσα λαβράκια και δεν εκράτησε τίποτε.... δεν είπε τίποτε όμως για το τετράκιλο εξ αρχής!! Όμως άμα έγραψες για μισθούς κτλ επήρεν τα στο κρανίο και δικαιολογιμένα διότι τζίνος φκάλλει πιο λίγα, έχει μια φάουσα χρέη, έχει μωρά και δεν βρίσκει σαν δικαιολογία το ότι έχει οικονομικές δυσκολίες. Το να κάμνεις την οικονομική σου κατάσταση δικαιολογία ή ξέρω γω τι άλλο είναι λάθος κίνηση.
Εδικαιούτουν το, εκράτησεν το, ΤΕΛΟΣ, από το σημείο αυτό και μετά μόνο παρότρινση εκάμαμε για να αφήνουμε τις μεγάλες μάνες πίσω, δεν επιάμε κανέναν που το λεμό.
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Αλλά ακόμη κι εγώ κάπου κάπου μπορεί να κρατήσω κανένα δυό μούρμουρους ή κανένα καλαμάρι για το τραπέζι. Όμως είναι αλήθεια ότι από την στιγμή που αντιμετωπίζω το ψάρεμα σαν σπορ και το ψάρι σαν τον αντίπαλο μου, νιώθω (πάντοτε σαν Ρολάνδος) ότι είναι πιο σωστό να του δώσω την ελευθερία του και να πάω στην ψαραγορά να ψωνίσω ότι ψάρι θέλω για το τραπέζι (που θα μου έρθει και πιο φτηνά! :lol: )

Απλά να διευκρινήσουμε κάτι: Το λαβράκι αυτή την δεδομένη στιγμή ίσως να μην είναι σπάνιο στην Κύπρο με τον επιστημονικό ορισμό του σπάνιου. Όμως, είναι εξαιρετικά ευάλωτο. Ζει σε κλειστά οικοσυστήματα (φράγματα που ΔΕΝ συνδέονται μεταξύ τους) τα οποία είναι επιρρεπή σε ανομβρίες, μολύνσεις, ασθένειες κλπ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι θάλασσες μας. Μαζί με την λουτσιόπερκα είναι (ακόμη :lol: ) στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας όπου συναντάται με κύριο εχθρό (όταν ενηλικιωθεί) τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι οι ποσότητες του σε κάθε φράγμα είναι (σχετικά με άλλα είδη) μικρές. Άρα ναι, σαν είδος μπορεί να θεωρηθεί και σπάνιο και κυρίως ευάλωτο. Στην θάλασσα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως ένα είδος.

Γενετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι σε κάθε πληθυσμό λαβρακιών μόνο ένα μικρό ποσοστό 5-10% έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει τον μέσο όρο βάρους των ενήλικων θηλυκών δειγμάτων. Δηλαδή αν σε μια λίμνη συνήθως τα θηλυκά γίνονται δύο κιλά μάξιμουμ, υπάρχει ένα 10% που θα φτάσει τα 4 ή 5 κιλά ή περισσότερο και είναι καθαρά γενετική προδιάθεση. Για την Κύπρο φυσικά δεν υπάρχουν τέτοιες μελέτες, αλλά είναι γεγονός ότι τα λαβράκια άνω του 2.3 σπανίζουν αισθητά.

Βύρωνα, άρκησες αλλά έβαλες την βιντεάρα! Αν προσέξετε θα δείτε ότι το τρίκιλο του Βύρωνα φαίνεται ίσως ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό της φωτογραφίας. Επαναλαμβάνω, το ψάρι του Σάσσια είναι πολύ ωραίο και άσχετα αν θα προτιμούσα να έμενε ζωντανό του αξίζουν συγχαρητήρια (και γατόψαρο τετράκιλο να ήταν θα στεναχωριόμουν να το δω νεκρό, αλλά πάλι θα ήταν αξιόλογο.). Απλά όπως είπα πιο πάνω, για εμάς που ζούμε για ένα τέτοιο Κυπριακό λαβράκι, ακόμη και γραμμάρια παίζουν ρόλο. Και από την στιγμή που το λαβράκι μοιάζει περισσότερο με τρίκιλο παρά με τετράκιλο, ήταν φυσική η δημιουργία αμφιβολίας / αμφισβήτησης, άσχετα με το αν πιάστηκε νόμιμα. Ελπίζω ο φίλος μου ο Άριστος να εξηγήσει του Σάσσια γιατί έγινε φασαρία, και ας αφήσουμε το θέμα να ηρεμήσει...
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

admin
Site Admin

Post by admin »

Nikolas Nklou wrote:
Δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει εφοσον ειναι νομιμος. Το θεμα ειναι να ευαισθητοποιιθουμε για να εχουμε στο μελλον. Γιατι οπως παμε τιποτα δεν θα μεινει.
σε τουτο συμφωνουμε απολυτα!!! να ευαισθητοποιησουμε ναι, με το να κραζουμε καποιον ομως μπορει να επιφερει αντιθετα αποτελεσματα.... :D
ηδη εγινε αισθητο το οτι αρχισε να μειωνεται ο αριθμος ολων των ψαριων γενικα....
+1000

marios
Site Admin

Post by marios »

5 σελίδες "κόντρας" και διαφωνίας για κάτι που έχει να κάνει με

Ιδεολογία

Ιδεολογία είναι μια οργανωμένη συλλογή ιδεών. Ως ιδεολογία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα συνολικό όραμα, ένας τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων (σύγκρινε με κοσμοθεωρία), στην κοινή λογική και σύμφωνα με διάφορες φιλοσοφικές τάσεις (συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ιδεολογιών), ή ένα σύνολο ιδεών που προτείνει μια κοινωνική τάξη για όλη την κοινωνία. Ο βασικός στόχος μιας ιδεολογίας είναι να φέρει αλλαγή στην κοινωνία μέσω μιας ρυθμιστικής διαδικασίας (πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος). Οι ιδεολογίες έχουν την τάση να περιλαμβάνουν αφηρημένες έννοιες προς εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο και για τον λόγο αυτό συναντώνται πολύ συχνά στο πεδίο της πολιτικής.
Η ιδεολογία στην καθημερινή κοινωνία

Σε δημόσιες συζητήσεις κάποιες ιδέες τίθενται πιο συχνά από άλλες. Συχνά, διαφορετικά άτομα σε διαφορετικούς χώρους παρουσιάζουν εντυπωσιακά κοινό τρόπο σκέψης. Για τους κοινωνικούς επιστήμονες, μια εξήγηση για αυτές τις περιπτώσεις ομοφωνίας είναι η ύπαρξη ιδεολογίας.

Κάθε κοινωνία έχει μια ιδεολογία η οποία αποτελεί τη βάση της «κοινής γνώμης» ή της κοινής λογικής, μια βάση που συνήθως παραμένει αόρατη στα περισσότερα μέλη της κοινωνίας. Αυτή η επικρατούσα ιδεολογία θεωρείται «ουδέτερη» και περιλαμβάνει θεωρίες που κατά κανόνα δεν δέχονται αμφισβήτησης. Εν τω μεταξύ, όλες οι άλλες ιδεολογίες που διαφέρουν από την επικρατούσα θεωρούνται ριζοσπαστικές, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του πραγματικού τους οράματος. Ο φιλόσοφος Μισέλ Φουκώ έγραψε για την έννοια της φαινομενικής ιδεολογικής ουδετερότητας. Η ιδεολογία διαφέρει από τη φιλοσοφία ως προς το εξής: η φιλοσοφία είναι ένας τρόπος να ζήσει τη ζωή του κάποιος, ενώ η ιδεολογία είναι ένας σχεδόν ιδανικός τρόπος ζωής για όλη την κοινωνία. Κάποιοι θεωρούν ότι η ιδεολογία έχει θετικά χαρακτηριστικά, όπως η δύναμη και ο ζήλος, ή αρνητικά στοιχεία, όπως υπερβολική βεβαιότητα και μεγάλη δυσκαμψία.

Οργανώσεις που αγωνίζονται να αποκτήσουν εξουσία προσπαθούν να επηρεάσουν την ιδεολογία μιας κοινωνίας, με στόχο να τη φέρουν πιο κοντά σε αυτό που τη θέλουν να γίνει. Πολιτικές οργανώσεις (συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων) και άλλες ομάδες (π.χ. ομάδες λόμπι) προσπαθούν να επηρεάσουν ανθρώπους προωθώντας τις απόψεις τους.

Όταν τα περισσότερα μέλη μιας κοινωνίας σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο για κάποια θέματα, ή και ακόμη ξεχνούν ότι υπάρχουν εναλλακτικές απόψεις στο κατεστημένο, τότε πρόκειται για ηγεμονία, για την οποία έγραψε ο φιλόσοφος Αντόνιο Γκράμσι. Οι σύγχρονοι γλωσσολόγοι μελετούν τον μηχανισμό της εννοιολογικής μεταφοράς, με τον οποίο θεωρούν ότι είναι πιθανό να μεταδίδεται αυτή η «κοινή σκέψη».
_______Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια_____________________________________________________________

και ο νοών νοείτω...
Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο!!

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Μαριε μου Καλησπερα σου :!: :!:
Ειμαστε σε μια διαδικασια ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ.
Αρχιζει με ενα σπορο, περνα απο διαφορα σταδια κακοδιαχειρισης, καλης διαθεσης, υπερβασης, διαστρευλωσης,και απο πολλα αλλα. Ειναι μια χρονοβορα διαδικασια ιδιαιτερα σε Κοινωνιες που μαστιζονται απο την Μυθοπλασια τον Μιμητισμο και την ελλειψη οραματος.
Χαιρομαι ομως διοτι αρχισα να βλεπω ΕΛΠΙΔΑ. Οχι απο τους συνομηλικους μου αλλα απο εσας τους νεους. Εχουμε ρε γαμωτο καλα παιδια. Εχουμε μελλον :pray:

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Και αφου εγινε τοσος ντορος για αυτο το ψαρι :!: :!: :!:
Και αφου το αγαπαμε τοσο πολυ :!: :!: :!: :!: :!:
Δεν μου λετε :?: :?: :?:
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ :?: :?: :?: :?: :?:

giannosP

Post by giannosP »

EVANTHIS LOIZOU wrote: ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ :?: :?: :?: :?: :?:
ποιος ειναι?
Life is a game....Fishing is serious!

psarakas

Post by psarakas »

Άμεσα κε Ευθάνθη! Αργήσαμε ήδη!
catch and release

caveman

Post by caveman »

giannosP wrote: ποιος ειναι?
Η κυρία Δάφνη Στεφάνου :)
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

caveman wrote:
giannosP wrote: ποιος ειναι?
Η κυρία Δάφνη Στεφάνου :)
μα ήταν η κυρία Δάφνη? :)

C&R

Post by C&R »

Φιλε το C&R δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες και φιλοσοφίες. Το C&R είναι μια τεχνική προστασίας και διατηρήσεις τον πληθυσμών που χρησιμοποιείτε από τους ψαράδες χρονια τώρα.
Με τα τόσα που γίνονται στους φράκτες(δεν ξέρω τι γίνετε στην θάλασσα γιατί δεν ασχολούμαι)η τεχνική του C&R είναι ένα metro που κάθε ευσυνείδητος ψαράς μπορεί να ασκήσει.

K. Ευάνθη , sinfono το όραμα και η ελπίδα υπάρχει χρειάζεται από όλους όμως περισσότερη προσπάθεια (η πλακέτα για την Δάφνηείναι έτοιμοι εδώ και καιρό απλά δεν καταφέραμε για διαφορους λόγους να το κανονίσουμε. Υπόσχομαι σύντομα να κανονιστεί)

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

plenom'metatopsarem? wrote:μα ήταν η κυρία Δάφνη? :)
Φοίβο ναι, ήταν η κυρία Δάφνη. Επί καιρού της, και σε συνεργασία με κάποιους άλλους ανθρώπους όπως τον τότε Διευθυντή κ. Αντρέα Δημητρόπουλο και τον πρόσφατα αφυπηρετήσαντα κ. Γιώργο ("Κόκο") Χριστοφόρου, το ερασιτεχνικό ψάρεμα στα φράγματα της Κύπρου άνθισε.

Ειδικά η κυρία Δάφνη Στεφάνου όμως είχε τόσο το όραμα όσο και την πρωτοβουλία. Πρωτοστάτησε στην εισαγωγή πέραν των 18 ειδών ψαριών στο νησί, βλέποντας μακριά, και πολλές φορές με δική της ΕΥΘΥΝΗ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Επί καιρού της το ψάρεμα στα φράγματα ήταν προτεραιότητα και όχι κάτι περιθωριακό. Έχω annual reports που τα έπαιρνα τότε και έβγαιναν 10,000 (!!!!) άδειες, σχεδόν ΟΛΕΣ για Κυπρίους. Σύμφωνοι, οι μισές απ'αυτές αφορούσαν το ψάρεμα της πέστροφας, αλλά οι υπόλοιπες ήταν για ολόχρονο ψάρεμα για ΟΛΑ τα είδη. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, και είναι ΤΙΜΗ μου να λέω ότι γνώρισα προσωπικά την κ. Στεφάνου. Αξίζει να πω ότι πρώτιστα με την δική της παρότρυνση και συμπαράσταση κατέληξα να σπουδάσω βιολογία / ζωολγία στις ΗΠΑ! Και αυτή η παρότρυνση μόνο με τις σποραδικές μου επισκέψεις στο ΤΑ κατά την διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων...

Δυστυχώς, μετά την αφυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών, το ψάρεμα στα φράγματα πέρασε πολύ στο περιθώριο, τουλάχιστον όσο αφορά το Τμήμα Αλιείας. Ελπίζω κάποτε η κατάσταση αυτή να αλλάξει, αλλά....
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

admin
Site Admin

Post by admin »

Ρολάνδο μέσα στα πλαίσια που θα τιμηθεί η κυρία Δάφνη και αφού εσύ είσαι ένα άτομο που συνεργάστηκες μαζί της προτείνω ένα πράγμα. Να ετοιμαστεί ένα άρθρο με θέμα 'Ψάρεμα Γλυκού νερού η μέτα Δάφνη εποχή' όπου θα αναφερθούν οι καλές μέρες του ψαρέματος στα Γλυκά νερά αλλά και το χάος που επικρατεί σήμερα. Αυτό μπορούμε να το παντρέψουμε και με το γεγονός ότι κάποιοι επαγγελματικα΄ψαρεύουν στους φράχτες με δίκτυα για να πάρουν Κυπρίνους να τους πουλήσουν στους συμπατριώτες τους και να το βάλουμε στην Εφημερίδα . Έτσι ελπίζουμε ότι κάποιοι θα πάρουν το μήνυμα

plenom'metatopsarem?

Post by plenom'metatopsarem? »

(CyBasser) wrote:
plenom'metatopsarem? wrote:μα ήταν η κυρία Δάφνη? :)
Φοίβο ναι, ήταν η κυρία Δάφνη. Επί καιρού της, και σε συνεργασία με κάποιους άλλους ανθρώπους όπως τον τότε Διευθυντή κ. Αντρέα Δημητρόπουλο και τον πρόσφατα αφυπηρετήσαντα κ. Γιώργο ("Κόκο") Χριστοφόρου, το ερασιτεχνικό ψάρεμα στα φράγματα της Κύπρου άνθισε.

Ειδικά η κυρία Δάφνη Στεφάνου όμως είχε τόσο το όραμα όσο και την πρωτοβουλία. Πρωτοστάτησε στην εισαγωγή πέραν των 18 ειδών ψαριών στο νησί, βλέποντας μακριά, και πολλές φορές με δική της ΕΥΘΥΝΗ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. Επί καιρού της το ψάρεμα στα φράγματα ήταν προτεραιότητα και όχι κάτι περιθωριακό. Έχω annual reports που τα έπαιρνα τότε και έβγαιναν 10,000 (!!!!) άδειες, σχεδόν ΟΛΕΣ για Κυπρίους. Σύμφωνοι, οι μισές απ'αυτές αφορούσαν το ψάρεμα της πέστροφας, αλλά οι υπόλοιπες ήταν για ολόχρονο ψάρεμα για ΟΛΑ τα είδη. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, και είναι ΤΙΜΗ μου να λέω ότι γνώρισα προσωπικά την κ. Στεφάνου. Αξίζει να πω ότι πρώτιστα με την δική της παρότρυνση και συμπαράσταση κατέληξα να σπουδάσω βιολογία / ζωολγία στις ΗΠΑ! Και αυτή η παρότρυνση μόνο με τις σποραδικές μου επισκέψεις στο ΤΑ κατά την διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων...

Δυστυχώς, μετά την αφυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών, το ψάρεμα στα φράγματα πέρασε πολύ στο περιθώριο, τουλάχιστον όσο αφορά το Τμήμα Αλιείας. Ελπίζω κάποτε η κατάσταση αυτή να αλλάξει, αλλά....
Ρολάνδο μου τα γνωρίζω όλα αυτά :)
Η κυρία Δάφνη είναι οικογενειακή φίλη :)

Καλή μέρα και καλή μας βδομάδα

Post Reply

Return to “BASS FISHING”