Γιατί ήρθαν τα "λαγοψαρα" στην κύπρο?

Post Reply
MariosK

Re: Γιατί ήρθαν τα "λαγοψαρα" στην κύπρο?

Post by MariosK »

Someone wrote: Γιατί να μεν το θεωρήσουμε "παράσιτο", τζιαι να ΄θεωρούμε κακό το να σκοτώσει κάποιος ό,τι κούννελο τύχει να πιάσει; Εν τούτη η απορία μου.
Εν δαμέ που πρέπει να έρτει κάποιος αρμόδιος να κάμει καμιά μελέτη τζε να μας πει τζε μας.

Εντομεταξύ εν έχουν το ίδιο πρόβλημα τζε Ισραήλ, Ελλάδα, Ιταλία? Ξέρει κανένας τίποτε? Τι κάμνουν?

caveman

Post by caveman »

Πάντος το δικό μας το τμήμα έκαμε μελέτες, εμελετίσαν τρόπους για την απομάκρυνση-απόθυση τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα... δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα! Δεν νομίζω κάποιος άλλος να βρεί τρόπο να τους ξηλήψει... μόνο το Ησραήλ αν κάμει τπτ :? :roll:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

MariosK

Post by MariosK »

Έκατσα καμιάν ώρα τζε εθκίαβασα λία άρθρα για τους κούνελλους τζε το τι μου έκαμεν εντυπώση είναι τα ακόλουθα:

1. Το πρώτο κρούσμα ήταν στο Israel όπου ένα ζευγάρι έπιασε το ψάρι τζε έφαεν το. Όμως με κατάλλη θεραπεία οι γιατροί εκαταφέραν τζε σώσαν τους. Η τρετροδοτοχίνη δεν έχει αντίδοτο αλλά η δόση που επίραν που το ψάρι δεν ήταν αρκετή για να τους σκωτώσει τζε με αναπνευστική υποστίριξη αναρρώσαν. Απ' όσο ξέρω το συγκεκριμένο ψάρι που τρώσειν οι Ιάπωνες με ένα μικρό κομματούι σκοτώνει τους τζε μάλιστα προσέχουν τζιόλας στο καθάρισμα. Με λίον ψάξιμο ήβρα ότι έχει διάφορα ήδει λαγοκέφαλου, μερικά με ποιο λίειν τοξίνη τζε άλλα με παραπάνω. Ίσως τούτο που ήρτεν στην μεσόγειο τελικά να έχει κάποιους φυσικούς εχθρούς?

2. Σε έναν άρθρο εδιάβασα ότι η τοξίνη βρίσκεται, όι μόνο σε ζωτικά όργανα όπως ενόμιζα ως τωρά, αλλά τζε στο δέρμα!!! Κάπου έγραφεν μάλιστα ότι όταν το πιάνουν οι ψαράδες πρέπει να φορούν γάντια για να αποφύγουν την δηλητηρίαση!!!

3. Στην ιστοσελίδα του International Collective in Support of Fishworkers (ICSF) ήβρα το άρθρο "Cyprus ministry issues warning on deadly pufferfish" by Leo Leonidou που δημοσιέυτικε στην Cyprus Mail τζε λέει το ακόλουθο:
"It has been said that Paphos area fishermen have been eating them without suffering any ill effects; however, a fisherman from Xylofagou claims that his cats died after being fed the fish."
Ξέρει κανένα τίποτε για τούτο? Οι παφίτες έχουν αντισώματα :P?

caveman

Post by caveman »

πολλά πιθανόν :lol: :lol: δοκίμασε τζαι πε μας :lol: :lol: :lol: :lol:
αστειεύκω ρε... όΙ πελλάρες ρε!!! :lol: πάντος οι ρουμάνοι τρων τους!!! :shock:

Εγώ Μάριε το είχα ακούσει από αρχής, από αρχής το είπαν για το δέρμα του... τζαι είχα λίγο άγχος κάθε φορά που τα έπιαννα... αλλά τπτ δεν εγείνην, αν τζαι πιστεύκω πως εάν έχει κάποια μικρή πληγή στο χέρι τζαι πιάσεις το έτσι, πολύ πιθανόν να περάσουν τοξίνες στο αίμα σου!! :shock:
==ΤΟΥΡΝΑ==

MariosK

Post by MariosK »

caveman wrote:πολλά πιθανόν :lol: :lol: δοκίμασε τζαι πε μας :lol: :lol: :lol: :lol:
αστειεύκω ρε... όΙ πελλάρες ρε!!! :lol: πάντος οι ρουμάνοι τρων τους!!! :shock:
Εν βάλω κάτι παρέες να φάσειν να μου πουν :lol: :lol: :lol:. Για να τους τρώσειν οι Ρουμάνοι τζε να μεν παθένουν τίποτε πιθανόν τούτο το είδος να μεν έχει αρκετή τοξίνη αλλά εν μεγάλο το ρίσκο πιστεύκω.
caveman wrote: Εγώ Μάριε το είχα ακούσει από αρχής, από αρχής το είπαν για το δέρμα του... τζαι είχα λίγο άγχος κάθε φορά που τα έπιαννα... αλλά τπτ δεν εγείνην, αν τζαι πιστεύκω πως εάν έχει κάποια μικρή πληγή στο χέρι τζαι πιάσεις το έτσι, πολύ πιθανόν να περάσουν τοξίνες στο αίμα σου!! :shock:
Ρε φίλε εγώ τωρά το έμαθα τζε εσιοκαρίστικα. Όσους έπιανα ως τωρά εχιρίζουμουν τους με γυμνά σιέρκα...

bassman

Post by bassman »

Η Ερυθρά έχει πάρα πολλά είδη ψαριών. Δεν νομίζω να ήρθε μόνο ο κούνελλος. Αρα το πιο πιθανόν είναι να επιβίωσε αυτό το είδος επειδή οι συνθήκες εδώ είναι κατάλληλες. Και αυτό είναι ανησυχητικό. Αν δεν έχει ούτε φυσικούς εχθρούς τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με ζώα και έντομα. Αρα οι αρμόδιοι θα έπρεπε να πάρουν σοβαρά το θέμα και να μελετήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προτού να είναι αργά.
I'd rather be fishing!

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Someone wrote:Κωνσταντίνο, Μάριε, πώς εφκάλετε τούτο το συμπέρασμα για τον "Κυπραίο";

Εγώ σας ξαναλέω, όσοι κούνελλοι εδώκαν πανω στα αγκίστρια μου, μιτσιοί-μεγάλοι, επήαν στα σκουπίθκια.
Κατ'ευθείαν. Με αν εν κρίμα, με αν μου φταίσιν σε κάτι με τίποτε τέθκοι εσκέφτηκα.

Το δικό μου πρόβλημα με τούτα τα ψάρια είναι ότι:
1. ΔΕΝ ανήκουν στο οικοσύστημα της θάλασσας μας.
2. ΔΕΝ έχουν φυσικούς εχθρούς, τουλάχιστον όι τούτους που έχουν στις δικές τους θάλασσες τζιαι ελέγχουν τους πληθυσμούς τους.
Δηλαδή να υποθέσω πως και οι κουρκούνες επειδή δεν ανήκουν στο οικοσύστημα μας και επειδή δεν έχουν φυσικούς εχθρούς πάνε και εκείνες στα σκουπίδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :evil: :evil: Και όσο και αν ακούετε περίεργο ένα ψάρι εν να σκεφτεί 2 φορές να επιτεθεί σε μια κουρκούνα, μια δράκαινα ή μια σκορπίνα λόγο του δηλητηριου που έχουν τούτα τα ψάρια. Οπότε και οι φυσικοί τους εχθροί περιορίζουνται πολύ. Και απάντα μου τωρά ειλικρινά, την κουρκούνα κρατάς της επειδή εν ωραίο το φαή της, αφού τα πρώτα 2 από τα 3 επιχηρήματα σου δεν στέκουν. Όσο για το τρίτο που είπες ότι ο κούνελλος τρώει ότι έβρει, ε πιστέυκω εν πολλά ψάρια που ανήουν το στόμα τους και πέρνουν μέσα ότι φανταστείς, π.χ μινέρια,τόνοι, ακκανομούτες, αλλά επειδή με τους κούνελλους εν μας σηκώνει εμάς να ανοίξουμε το στόμα μας να τους πάρουμε κάτω, θεωρούμε τα παράσιτα, εισβολείς και πρέπει να τα αφανίσουμε.... Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα για τον 'Κυπραίο'....!!!!!

konstantinos kalogir

Post by konstantinos kalogir »

Και το να συγκρίνουμε τον κούνελλο (ψάρι) με την βδέλα(παράσιτο) που υπάρχει πάνω στες μουρμούρες, είναι τουλάχιστον άτοπο και ατυχές παράδειγμα. Είναι σαν να συγκρίνεις το κουνούπι με την τσιπούρα....!!! Άλλο πράμα το έντομο και άλλο το ψάρι. Όπως άλλο πράμα είναι το παράσιτο και άλλο πράμα το ψάρι...

AggelosLRK

Post by AggelosLRK »

Και στην ροδο που θα παω εχουν εμφανιστει κουνελλοι ταυτοχρονα με την κυπρο και κατι που ισως να μην σκευτηκατε ειναι οτι οι κουνελοι ισως να ειναι καννιβαλιστηκο ειδος,γιαυτο αν ειναι να τους θατανωσετε να κοιτατε στο στομαχι του τι υπαρχει και μην μασατε,ψαρια παντα θα υπαρχουν απλα στην κυπρο εχουν πηδηξει τις ακτογραμμες ειτε με τις αφαλατωσεις που κανουν ζημια με το νερο που στελνουν πισω ειτε με τις κλασσικες παρανομιες.

Someone

Post by Someone »

konstantinos kalogir wrote:
Someone wrote:Κωνσταντίνο, Μάριε, πώς εφκάλετε τούτο το συμπέρασμα για τον "Κυπραίο";

Εγώ σας ξαναλέω, όσοι κούνελλοι εδώκαν πανω στα αγκίστρια μου, μιτσιοί-μεγάλοι, επήαν στα σκουπίθκια.
Κατ'ευθείαν. Με αν εν κρίμα, με αν μου φταίσιν σε κάτι με τίποτε τέθκοι εσκέφτηκα.

2. ΔΕΝ έχουν φυσικούς εχθρούς, τουλάχιστον όι τούτους που έχουν στις δικές τους θάλασσες τζιαι ελέγχουν τους πληθυσμούς τους.
Δηλαδή να υποθέσω πως και οι κουρκούνες επειδή δεν ανήκουν στο οικοσύστημα μας και επειδή δεν έχουν φυσικούς εχθρούς πάνε και εκείνες στα σκουπίδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :evil: :evil: Και όσο και αν ακούετε περίεργο ένα ψάρι εν να σκεφτεί 2 φορές να επιτεθεί σε μια κουρκούνα, μια δράκαινα ή μια σκορπίνα λόγο του δηλητηριου που έχουν τούτα τα ψάρια. Οπότε και οι φυσικοί τους εχθροί περιορίζουνται πολύ. Και απάντα μου τωρά ειλικρινά, την κουρκούνα κρατάς της επειδή εν ωραίο το φαή της, αφού τα πρώτα 2 από τα 3 επιχηρήματα σου δεν στέκουν. Όσο για το τρίτο που είπες ότι ο κούνελλος τρώει ότι έβρει, ε πιστέυκω εν πολλά ψάρια που ανήουν το στόμα τους και πέρνουν μέσα ότι φανταστείς, π.χ μινέρια,τόνοι, ακκανομούτες, αλλά επειδή με τους κούνελλους εν μας σηκώνει εμάς να ανοίξουμε το στόμα μας να τους πάρουμε κάτω, θεωρούμε τα παράσιτα, εισβολείς και πρέπει να τα αφανίσουμε.... Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα για τον 'Κυπραίο'....!!!!!
Κατ'αρχήν τες κουρκούνες εν τες ψαρεύκω.
Επίσης, εν θωρώ με καλό μάτι την παρουσία τους στα νερά μας.Τζιαι τούτο το ψάρι ανταγωνίζεται τα γηγενή είδη χωρίς να έπρεπε.

Κατα δεύτερο, αν εκατάλαβα καλά, βάλλεις με στο ίδιο καζάνι με τους "Κυπραίους" που κατηγορείς;
Σάννα τζιαι επαραπήραμε φόρα φίλε μου, όξα φαίνεται μου;

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

Ρε κοπέλια ηρεμα οι να μαλώνετε τωρα για τους κουνελλους :D
Rememper always someone waiting for you at home

Costas

Post by Costas »

χμμ...παρόλο που είπα οτι οι κούνελλοι θα μπορούσε να θεωρηθούν σαν παράσιτο (pest) - για να μεν το συγχιζουμε με τις ψειρες!) απο την άλλη σκέφτομαι (ε καθέ τόσο καταφέρνω τα!!) και λέω:

1. Όσα έχουμε όλοι μας αναφέρει πιο πάνω έχουν την δικία τους λογική.

Αλλά ας προβήματιστούμε λίγο με τα εξής:

a) Η παρουσία του κούνελλου οφείλεται αποκλειστικά και/ή μόνο λόγω Σουέζ?
b) Λόγω Σουέζ και κληματολογικών αλλαγών?
c) Μόνο λόγω κληματολογικών αλλαγών και απλά ετυχε και βρήκαν το Σουέζ σαν συντόμι - αργά ή γρήγορα πάλι θα τα συναντουσαμε ??

Και εαν ειναι κυρίως λόγω των κληματολογικών αλλαγών, δηλαδή μέρος των σχεδίων της μητέρας φύσης στο να επιφέρει την απαιτούμενη ισοροποία με βάση τα νέα δεδομένα - Εμεις με πίο δικαίωμα να επεμβαίνουμε σ'αυτά??

Πάντως, όπως και να'χει, εγώ τους κούνελλους δεν τους συμπαθώ καθόλου - φυσικά το κάθε υπάρχει για ένα λόγο - τι να κάνω? - Δεν είμαι τέλειος!!

mourmouros

Post by mourmouros »

MariosK wrote:Ρε Μιχάλη γιατί είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν έχει φυσικούς εχθρούς. Νομίζω σε κάποιο φόρουμ, εν είμαι σίγουρος αν εν δαμέ ή στο ελληνικό, κάποιος έγραψε ότι ήβρεν μικρά κουνελλόψαρα σε ορφό..
Α Παναΐα μου! Να αρχίσουμε να τους δολώνουμε ζωντανούς να καταλάβουν τι εστεί Κυπριακή Φιλοξενία... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
κλι κλι....τα ψαράκια μου!!!

caveman

Post by caveman »

α) Ψάρια της ίδιας οικογένειας με την κουρκούνα πρωυπήρχαν στο νησί (σάλπες κτλ)

β) Η κουρκούνα υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες, οπόταν στην συνήδιση μας δεν στέκει σαν κάτι ξενόφερτο όπως ο κούνελλος, και επιπλέον... δεν βλάπτει το οικοσήστιμα.

γ) Η κουρκούνα δεν κάνει ζημιές! φαντάζομαι πως όταν πρωτοήρθε ΙΣΩΣ να αποσιντονίστικε λίγο η σταθερότητα, αλλά τώρα δένει με το όλο οικοσύστημα μια χαρά.

δ) Σε μικρή ηλικία, η κουρκούνα, είναι ευάλοτη σε όλα τα αρπαχτηκά.

ε) Η κουρκούνα, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, έχει το χειρότερο κρέας που έχω δοκιμάση μέχρι σήμερα :lol: :lol: όσοι λεν ότι εν ωραία... εν πον ηξέρουν να μαγειρέψουν σωστά τα υπόλοιπα ψάρια!!!!

ζ) ΝΑΙ ο κούνελλος ΕΙΝΑΙ παράσιτο! Εξαπλόνεται σαν την γάγγρενα!!! μέρα παρά μέρα πιάνουντε ούλλον τζαι περισσότεροι, κατακλείζουν ούλλον τζαι περισσότερες εκτάσεις εκτοπίζοντας βίαια τα προυπάρχοντα είδη!! Το τι ειδαν τα μάτια μου πέρσι στην Πάφο.... ΦΡΙΙΙΙΚΗ!!! Γεννοβολούν σαν τα κουνέλια! Σε λίγο δεν θα αφήσουν σπιθαμή για σπιθαμή!! ...ΤΖΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΑΜΕ ΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΗΗΗΜΑΑΑΑΑΑ!!!!

η) ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ! Εδώ σηζητάμε για ένα πολύ "καυτό" θέμα που μας απασχολεί όλους! Μοιραζόμαστε απόψεις, ειδέες κτλ κτλ χωρίς να ερχόμασται σε αντιπαράθεση :D

θ) Καλημέρα σας παίδες τζαι καλά ψαρέματα :D :D
==ΤΟΥΡΝΑ==

chrysanthos9

Post by chrysanthos9 »

caveman wrote:

α) Ψάρια της ίδιας οικογένειας με την κουρκούνα πρωυπήρχαν στο νησί (σάλπες κτλ)

β) Η κουρκούνα υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες, οπόταν στην συνήδιση μας δεν στέκει σαν κάτι ξενόφερτο όπως ο κούνελλος, και επιπλέον... δεν βλάπτει το οικοσήστιμα.

γ) Η κουρκούνα δεν κάνει ζημιές! φαντάζομαι πως όταν πρωτοήρθε ΙΣΩΣ να αποσιντονίστικε λίγο η σταθερότητα, αλλά τώρα δένει με το όλο οικοσύστημα μια χαρά.

δ) Σε μικρή ηλικία, η κουρκούνα, είναι ευάλοτη σε όλα τα αρπαχτηκά.

ε) Η κουρκούνα, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, έχει το χειρότερο κρέας που έχω δοκιμάση μέχρι σήμερα :lol: :lol: όσοι λεν ότι εν ωραία... εν πον ηξέρουν να μαγειρέψουν σωστά τα υπόλοιπα ψάρια!!!!
ζ) ΝΑΙ ο κούνελλος ΕΙΝΑΙ παράσιτο! Εξαπλόνεται σαν την γάγγρενα!!! μέρα παρά μέρα πιάνουντε ούλλον τζαι περισσότεροι, κατακλείζουν ούλλον τζαι περισσότερες εκτάσεις εκτοπίζοντας βίαια τα προυπάρχοντα είδη!! Το τι ειδαν τα μάτια μου πέρσι στην Πάφο.... ΦΡΙΙΙΙΚΗ!!! Γεννοβολούν σαν τα κουνέλια! Σε λίγο δεν θα αφήσουν σπιθαμή για σπιθαμή!! ...ΤΖΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΑΜΕ ΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΗΗΗΜΑΑΑΑΑΑ!!!!

η) ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ! Εδώ σηζητάμε για ένα πολύ "καυτό" θέμα που μας απασχολεί όλους! Μοιραζόμαστε απόψεις, ειδέες κτλ κτλ χωρίς να ερχόμασται σε αντιπαράθεση :D

θ) Καλημέρα σας παίδες τζαι καλά ψαρέματα :D :D
Ρε Χαραλάμπη μεν λαλεις κουβέντες παραπανο γιατι μες το φόρουμ εχει πελλους και μπορεί να σε δέρουν :D

φιλικα Χρύσανθος
Rememper always someone waiting for you at home

Post Reply

Return to “Ψάρια και το ψάρεμα τους”