konstantinos kalogir wrote:Someone wrote:Κωνσταντίνο, Μάριε, πώς εφκάλετε τούτο το συμπέρασμα για τον "Κυπραίο";
Εγώ σας ξαναλέω, όσοι κούνελλοι εδώκαν πανω στα αγκίστρια μου, μιτσιοί-μεγάλοι, επήαν στα σκουπίθκια.
Κατ'ευθείαν. Με αν εν κρίμα, με αν μου φταίσιν σε κάτι με τίποτε τέθκοι εσκέφτηκα.
Το δικό μου πρόβλημα με τούτα τα ψάρια είναι ότι:
1. ΔΕΝ ανήκουν στο οικοσύστημα της θάλασσας μας.
2. ΔΕΝ έχουν φυσικούς εχθρούς, τουλάχιστον όι τούτους που έχουν στις δικές τους θάλασσες τζιαι ελέγχουν τους πληθυσμούς τους.
Δηλαδή να υποθέσω πως και οι κουρκούνες επειδή δεν ανήκουν στο οικοσύστημα μας και επειδή δεν έχουν φυσικούς εχθρούς πάνε και εκείνες στα σκουπίδια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και όσο και αν ακούετε περίεργο ένα ψάρι εν να σκεφτεί 2 φορές να επιτεθεί σε μια κουρκούνα, μια δράκαινα ή μια σκορπίνα λόγο του δηλητηριου που έχουν τούτα τα ψάρια. Οπότε και οι φυσικοί τους εχθροί περιορίζουνται πολύ. Και απάντα μου τωρά ειλικρινά, την κουρκούνα κρατάς της επειδή εν ωραίο το φαή της, αφού τα πρώτα 2 από τα 3 επιχηρήματα σου δεν στέκουν. Όσο για το τρίτο που είπες ότι ο κούνελλος τρώει ότι έβρει, ε πιστέυκω εν πολλά ψάρια που ανήουν το στόμα τους και πέρνουν μέσα ότι φανταστείς, π.χ μινέρια,τόνοι, ακκανομούτες, αλλά επειδή με τους κούνελλους εν μας σηκώνει εμάς να ανοίξουμε το στόμα μας να τους πάρουμε κάτω, θεωρούμε τα παράσιτα, εισβολείς και πρέπει να τα αφανίσουμε.... Έτσι καταλήγω στο συμπέρασμα για τον 'Κυπραίο'....!!!!!
α) Ψάρια της ίδιας οικογένειας με την κουρκούνα πρωυπήρχαν στο νησί (σάλπες κτλ)
β) Η κουρκούνα υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες, οπόταν στην συνήδιση μας δεν στέκει σαν κάτι ξενόφερτο όπως ο κούνελλος, και επιπλέον... δεν βλάπτει το οικοσήστιμα.
γ) Η κουρκούνα δεν κάνει ζημιές! φαντάζομαι πως όταν πρωτοήρθε ΙΣΩΣ να αποσιντονίστικε λίγο η σταθερότητα, αλλά τώρα δένει με το όλο οικοσύστημα μια χαρά.
δ) Σε μικρή ηλικία, η κουρκούνα, είναι ευάλοτη σε όλα τα αρπαχτηκά.
ε) Η κουρκούνα, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, έχει το χειρότερο κρέας που έχω δοκιμάση μέχρι σήμερα

όσοι λεν ότι εν ωραία... εν πον ηξέρουν να μαγειρέψουν σωστά τα υπόλοιπα ψάρια!!!!
ζ) ΝΑΙ ο κούνελλος ΕΙΝΑΙ παράσιτο! Εξαπλόνεται σαν την γάγγρενα!!! μέρα παρά μέρα πιάνουντε ούλλον τζαι περισσότεροι, κατακλείζουν ούλλον τζαι περισσότερες εκτάσεις εκτοπίζοντας βίαια τα προυπάρχοντα είδη!! Το τι ειδαν τα μάτια μου πέρσι στην Πάφο.... ΦΡΙΙΙΙΚΗ!!! Γεννοβολούν σαν τα κουνέλια! Σε λίγο δεν θα αφήσουν σπιθαμή για σπιθαμή!! ...ΤΖΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΑΜΕ ΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΗΗΗΜΑΑΑΑΑΑ!!!!
η) ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ! Εδώ σηζητάμε για ένα πολύ "καυτό" θέμα που μας απασχολεί όλους! Μοιραζόμαστε απόψεις, ειδέες κτλ κτλ χωρίς να ερχόμασται σε αντιπαράθεση
θ) Καλημέρα σας παίδες τζαι καλά ψαρέματα