Δίκτυα - νόμιμες αποστάσεις

caveman

Re: Δίκτυα - νόμιμες αποστάσεις

Post by caveman »

λειπούμε αν σε απογοητεύσω ρε φίλε αλλά είμαι σύμφονος(κατακρύβεια εχάρηκα) με την σηνκεκρυμένη δράση του τμ μλκς(για το ψαροτούφεκκο) γιαυτό και δεν σημετείχα ειδιέτερα στην συζητηση....ενόμησα εμείλας για άλλο τόπικ που δεν είδα

τότε δεν είπα τπτ...δεν είθελα να σε προκαλέσω...τωρά...αναγκάστικα να το πω....εμέναν θα με χαροπιούσε να μας τα εκόφκαν ΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΟΥΛΛΟΥΣ
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

sifu-nas

Post by sifu-nas »

jinous p vallun dixtya stes paralies..ti ennoas pious allous ennow?

gdeme

Post by gdeme »

@caveman Ειτε ψαροτουφεκο ,είτε ψάρεμα απο βάρκα όταν πρωτοβγήκε ο νόμος ήταν απαράδεκτος και εξήγησα γιατι.

@sifunas Αν μιλάς σε εμενα νομίζω η τελεταια απάντηση μου στην σελίδα 1 να σε καλύπτει. Είτε νομιμος ,είτε παράνομο ο "δυκτιοτος", εσύ δεν είσαι ο αρμόδιος να το λύσει και ειδικά με τον τρόπο του "πονάει χερι, κόψει χέρι"

Εκτος και αν εισαι του τμηματος αλιέιας και βρήκαμε τον ανθρωπό μας....

sifu-nas

Post by sifu-nas »

oi file n t psixa p apandisa j oi esena..j y eironevese afu egw den s milisa etsi oute eipa oti efkala ta dyxtia s exw..

caveman

Post by caveman »

gdeme wrote:@caveman Ειτε ψαροτουφεκο ,είτε ψάρεμα απο βάρκα όταν πρωτοβγήκε ο νόμος ήταν απαράδεκτος και εξήγησα γιατι.

@sifunas Αν μιλάς σε εμενα νομίζω η τελεταια απάντηση μου στην σελίδα 1 να σε καλύπτει. Είτε νομιμος ,είτε παράνομο ο "δυκτιοτος", εσύ δεν είσαι ο αρμόδιος να το λύσει και ειδικά με τον τρόπο του "πονάει χερι, κόψει χέρι"

Εκτος και αν εισαι του τμηματος αλιέιας και βρήκαμε τον ανθρωπό μας....

φίλε εν ήθελα να πάει ως δαμέ η κουβέντα...οδηγάμε η στάση σου...εξάλου εσεί εξεκείνισες τούντην κουβέντα τζαι όχι ο greg ο οπίος απλός ανάφερεν το τί εκάμαμεν μιάν φοράν :!: εγώ όποτε έβρω δύχτια που είναι παράνομα τζαι τα φτάνω...φκάλλω τα, τζαι όποτε δω ψαροτουφεκκά νύχτα καταγκέλλω τον(άσχετα αν ένερκεται κανένας) όπος άμαν δω κάπιον να κλεφκει ή να βιάζει....λογικά εν θα καρτερώ την αστυνομία αλλά ενά αντιδράσω...το ίδιο λογικά θα αντιδράσω όταν κλεβουν ή βιάζουν την θάλασσα...είναι θέμα αρχών τζαι δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα σου :!:

τζαι κάτι άλλο επειδί εμήλισες μου για την ζήσην των ψαράδων....άμαν δεις άλλα πόστ που έκαμα για τα δύχτια....πάντα υποστίριζα ότι οι όπιες δίποτε μας κινήσεις σαν οργανομένο σοίνολο...αν οργανοθούμε...πρέπει να είναι πάντα υπέρ των επαγκελματιόν.....τζαι είπα σου μεν το πάρεις στραβά...αλλά επείρες το :lol: :lol: :lol: :lol:
==ΤΟΥΡΝΑ==

gdeme

Post by gdeme »

Εγώ φίλε μου το μόνο που παίρνω στραβα είναι η νοοτροπία του να παιρνει καποιος το νομο στα χερια του (οποιος και αν ειναι αυτος και για οποιονδιποτε λόγο)

Πως να το κανουμε ρε παιδια, οι νόμοι έιναι για να τηρούνται. Αν νομιζουμε οτι καποιοι νομοι είναι άδικοι, τότε με κοσμιο τρόπο προσπαθούμε να βρούμε μια λύση.

Μαζι σου να καταγγειλεις τον οποιονδιποτε παρανομει,αλλά ώς εκει φτάνουν οι αρμοδιοτητες σου.Το ίδιο κάνω και θα κάνω και εγώ. Μετα εισβάλεις σε άλλα χωράφια.

Φίλε σιφουνας, απολογούμαι.

Απλά ΝΑΙ, τα παιρνω όταν καποιος ξεφευγει απο τα όρια.

ΥΓ. Δεν έχω δυκτια και είμαι κατα τους όσον αφορα τους ερασιτεχνες. Ειμαι κυρίως ψαροτουφεκας και ενιοτε συρτος.Οποτε δεν εχω δικτια (επειδη ειπες για δυκτια μου)

Οσο για αυτο που λετε οτι κανετε καταγγελια και δεν ερχεται κανενας κτλ κτλ. Μεινετε εκει και περιμενετε ωσπου να έρθουν.

Αν σας "κρατουν τα ποδια σας" κανετε καταγγελια επώνυμη και βρείτε μαρτυρες

caveman

Post by caveman »

gdeme wrote:Εγώ φίλε μου το μόνο που παίρνω στραβα είναι η νοοτροπία του να παιρνει καποιος το νομο στα χερια του (οποιος και αν ειναι αυτος και για οποιονδιποτε λόγο)

........έντζαιν "νοωτροπία" το να φκάλεις τα δύχτια του παράνομου μια,δυο ή δεκαπέντε φορές, είναι αντίδραση σε κάτι "λάθος" κάτι "κακό"....τζαι ρε φίλε η ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ που αρχής με το ποστ του greg αφορούσεν τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ...τωρά εσύ τι χολοσκάς ακόμα δεν κατάλαβα...να δεις κάπιον να βάλλει φωτιά στο δάσος εν θα μουντάρεις να τον πιάσεις :?: αν δεις κάπιον να βάλλει φωτιά στο αυτοκίνιτο σου εν θα μουντάρεις να τον πιάσεις :?: έννα καρτεράς να έρτει η αστυνομία :?: ή πχ τουλάχιστον εν θα βουρίσεις να την σβίσεις....όπος εγώ βουρώ να φκάλω τα δύχτια :?: ακόμα αδυνατό να καταλάβω τον τρόπο σκέψης σου :shock: :o :o
==ΤΟΥΡΝΑ==

caveman

Post by caveman »

gdeme wrote:
Ο καθένας την δουλειά του.

Δλδ αν κάποιος σκοτώσει κάποιον , τότε κάποιος άλλος να παει να στον σκοτώσει και μετά καποιος άλλο να σκοτώσει τον άλλο και παέι? Τι λογική (παράλογη) ειναι αυτή?

Παν μετρον αριστον.

τζαι ρε φίλε...επίρες πολλά πράματα στραβά απότι βλέπω....

εν θα πάεις να σκοτώσεις τον άλλο αλλά αν μπορείς θα αποτρέψεις τον φόνο του άλλου....τούτη ενη ""λογική"" μας....στην περίπτοση μας...των φόνο των χιλιάδων μικρών ψαριών

....έχουμεν μετρον :!: ειδεμεί ήταν να πιένω νύχτα να τους τα σινάω που τα λιμάνια τα δυχτια να τα κρούζω :wink: αλλά δεν είμαι μλκς ρε φίλε.....επίρες την πολλά στραβά την υπόθεση....εβιάστηκες πολλά να νευριάσεις δυστιχός

διλώνω ανακοχή....διότη απότη διεσθάνομαι στην ίδια μερκά βρισκόμασται....ανε παρεξήγησα εγώ σιχόρα με γιατί τζαιγώ παραφέρομαι καμιά φορά :| εξάλου στο ίδιο καζάνη βράζουμε....
==ΤΟΥΡΝΑ==

Greg

Post by Greg »

caveman wrote:eμέναν θα με χαροπιούσε να μας τα εκόφκαν ΟΥΛΛΑ ΠΟΥ ΟΥΛΛΟΥΣ
ke mena to idio prama tha me xaropiouse...
Esox Lucius

EVANTHIS LOIZOU

Post by EVANTHIS LOIZOU »

Φιλε gdeme.
Το θεμα για το οποιο συζητας με τον αλλο φιλο τον Caveman θα μπορουσε καλλιστα να αποτελεσει αντικειμενο σοβαροτατης επιστημονικης διατριβης.
Σιγουρα ΔΕΝ ειναι ευκολο θεμα και ακομα πιο σιγουρο ειναι το γεγονος οτι αυτος ο χωρος δεν ειναι και ο καλυτερος για να συζητηθει.
Εκεινο ομως που θελω να καταλαβης ειναι οτι τα παιδια αυτα νοιωθουν τοσο εντονα, τοσο αδικημενα, τοσο αηδιασμενα, τοσο απογοητευμενα απο το "συστημα" που αντιδρουν με αυτο τον τροπο. ΝΑΙ. Θελουν να παρουν τον νομο στα χερια τους.
Η νουθεσια σου ειναι 100% ορθη αλλα σε θεωρητικο επιπεδο και ισχυει μεχρι να γινεις και εσυ "θυμα" του συστηματος.
Ερωτησα καποτε καποιον επιφανεστατο Δικαστη (μετα που αφυπηρετησε) πως θα αντιδρουσε ο ιδιος αν επιαννε επ'αυτοφορω καποιον να βιαζει την εγγονη του. Με κοιταξε στα ματια και με την νοηματικη γλωσσα μου ειπε οτι θα τον εκτελουσε επι τοπου. Οταν το μιλησαμε λιγο μου εξηγησε οτι αν ανεχοταν την πραξη τοτε η συνειδηση του θα τον βασανιζε μεχρι να πεθανη.
Καταλαβαινω τα παιδια μας γιατι αντιδρουν ετσι. Μου θυμιζουν τα παιδια του 55. Και τα παιδια του Πολυτεχνειου.Και ποσα αλλα παιδια. Εγω ανηκω σε εκεινη την γενια και ξερω οτι εκεινο που λεμε "κρατος" μπορει τελικα να ειναι και μια δικτατορια καποιων ανικανων εκμεταλλευτων.
Ο μεγαλυτερος "παρανομος" σημερα στον τοπο μας ειναι το ιδιο το "κρατος" που εχει μεν νομους αλλα ΔΕΝ τους εφαρμοζει.
Αλλα ας μην συνεχισω αλλο.
Κουραστηκα..........................

sifu-nas

Post by sifu-nas »

thymoume p eimoun 12-13 epia nyxterino mazi me ena anipsio m pale ida ilikia jame sta vraxouthkia konta sthn polikatoikia ths marsellenas..
den tha xehasw potte posin aganaxthsh eniwsa .. p ekoratzisa oulla ta kalamia panw sta dixtia..
j mlm yia 50cm nero..
:lol: :lol: :lol: thymoume ta j gelw.

Greg

Post by Greg »

Egw gennika evarethika na asxolume me tountes istories ke ton kathe krokodilo (den ennow esena gdeme). Katigoroume tous pontious alla en i ratsa mas pu ta etherise oulla thalassa/ksira/aera. Pios en o swstos kai pios en o lathos? Egw pou katsiarizw gia ta neogennita, oksa oi alloi pou anikoun sto 99.99% kai leoun an den ta piame enna ta piasin alloi? Oti thelei as kamei o kathenas.. eite psaras, eite kratos en me apasxolei pleon to thema

Greg out.. Tight lines, dry dynamite sticks :twisted: :twisted:
Esox Lucius

Someone

Post by Someone »

gdeme wrote:Εγώ μιλησα ξεκαθαρα σε περιπτωσεις που ο Χ ψαράς με δυκτια είναι νόμιμος.

Αλλά και παράνομος να έιναι παλι δεν σημαινει οτι πρέπει να βγάλουμε εμείς το φίδι απο την τρύπα με ότι αντίκτυπο και αν εχει αυτο έιτε για το ίδιο το άτομο έιτε για το σύνολο των ερασιτεχνών.

Και το τοπικ το ειδες,αλλα μαλλον το πηρατε πιο χαλαρά (για να το πώ έτσι ανάλαφρα). Αστειευόμενοι ρε παιδί μου (παρά την σοβαρότητα του, και αυτο αποδεικνύεται άπο αυτο εδώ το τοπικ που τελικα όντως καποια πράγματα σας πειραζουν)

http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... ?f=1&t=665
Φίλε μου, είδα τζιαι εγώ το τόπικ που αναφέρεις.
Να σου πώ την αλήθκεια, περιμένω πώς τζιαι πώς τον καιρό που θα πρέπει να φκάλλουμε άδεια ΟΥΛΛΟΙ για να ψαρεύκουμε ακόμα τζιαι με καλάμια.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Δυστυχώς επέρασαν οι εποχές που εμπορούσαμε να λαλούμε ότι η Θάλασσα ανήκει σε όλους. Η θάλασσα δεν ανήκει σε κανένα, τζιαι για να να έχω το δικαίωμα να "αφαιρώ" οτιδήποτε, πρέπει να δέχομαι τζιαι τον οποιοδήποτε έλεγχο/κανονισμό.

Τζιαι ναι, αν έφτασες τα 5 κιλά τζιαι είδες τον δεκάκιλο τον ορφό, να τον αφήσεις!

Επίσης λέεις, "εννα έρτει ο καιρός που θα δικαιούμαστε να πηέννουμε ψάρεμα κάθε Τετάρτη τζιαι Κυριακή". Εγώ πιστεύκω ότι μόνο αν επιτρεπόταν μια φορά το ΜΗΝΑ το ψάρεμα για τον καθένα εννα μπορέσει να ανασάνει λλίον η θάλασσα.
Όπως έσιεις τζιαι εσύ "συναδέλφους" που όπου κόψουν ψάρι μακελλεύκουν το, τζιαι παν ξανά τζιαι τη νύχτα με μπουκάλεις μήπως τζιαι έφυε τους κανένα, όπως έχουν οι "βαρκάρηδες" "συναδέλφους" που σύρνουν δίχτυα όπου φτάσουν, υπάρχουν τζιαι οι "καλαμάδες" που αν τύχει τζιαι κόψουν κανένα κοπάδει σορκούθκια ή μουρμουρούθκια εν σηκώνονται ώσπου να γεμώσει η σίκλα με ψαρούθκια των 50 γραμμαρίων.

Τούτοι ούλλοι πρέπει να αποθθαρύνονται που το να συνεχίσουν το "χόμπυ" τους. Έτσι τύποι, αν τους αναγκάσεις να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες τζιαι νιώσουν λλίο έλεγχο θα σταματήσουν να ασχολούνται. Εν την ευκολία τους που γυρεύκουν τζιαι τίποτε άλλο.

Εσύ είμαι σίουρος ότι θα συνεχίσεις, τζιαι μάλιστα θα έσιεις τζιαι την ευκαιρία για ακόμα πιο καλές ψαρίες. Τζιαι θα μπορείς να λαλείς πιό εύκολα "εν δεκάκιλος τούτος, αλλά τούντη φορά εννα του τη χαρίσω".

Επομένως μεν τσακώνεστε για κάτι που ουσιαστικά συμφωνείτε. Τζιαι δέτε τί θα κάμουμε για να σταματήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ οι μεθόδοι "μαζικής" αλιείας. Μόνο οι επαγγελματίες έχουν λόγο να σύρνουν δίκτυα, οι υπόλοιποι πρέπει να σταματήσουν. Εν πάει άλλο!

no-nick

Post by no-nick »

.

gdeme

Post by gdeme »

Φιλοι και συνχομπίστες, ίσως τα βλέπω οπως λετε πιο θεωρητικά,ίσως πιο ωμά.

Αλλο πραγμα να παρεμποδισεις καποιον να κανει κατι, και αλλο να πας και να του σηκώνεις, σχιζεις, μπερδευεις τα δικτυα.

Το ξέρω ότι ειμαστε στην ίδια πλευρα, και δεν δέχομαι οτι εγώ είμαι λιγότερο αδικημένος ή περισσότερο απο καποιους απο εσας. Ολοι στα ιδια ειμαστε.

Συμφωνω στα δικτια μονο στους επαγγλματιες. Το ανεφερα ηδη.

Οπως και να εχει, εγω σαν Γιωργος αν δω καποιον παρανομο, οποιος και αν ειναι η ότι και αν κανει θα τον καταγγείλω.Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα τον "πειραξω" . Οπως νιωθει και όπως σκεφτεται ο καθενας.

Πιο παλια ενας φίλος ειχε πει οτι περιαξε τα δυκτια καποιου παρανομου. Και τοτε εγιναν πολλες κουβεντες .Αλλοι ειπαν ετσι και αλλοι γιουβετσι. Εγω του ειπα οτι κατα την γνωμη μου ειχε άδικο.Εξακολουθούμε να ειμαστε φιλοι και να πηγαινουμε ψαρεμα.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα από ακτή”