Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)
- konstantinos kalogir
Re: Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)
Έχει μέρες που βλέπω το θέμα.. Θα πω την δική μου άποψη, και το τονίζω ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, για να μην παρεξηγηθεί κανένας.
Θα υποβάλω μια ερώτηση και θεωρήστε ότι δεν έχω ιδέα από ψάρεμα.
-Το λαυράκι του γλυκού νερού είναι όντως τόσο σπάνιο?
-Απειλείται τόσο πολύ?
-Είναι πιο σπάνιο ή πιο απειλούμενο από ένα μυλοκόπι ή μια συναγρίδα??
Μπορεί έστω και ένας να μου αιτιολογήσει με στοιχεία ότι το λαυράκι του γλυκού νερού είναι πιο σπάνιο και πιο απειλούμενο είδος από ένα μυλοκόπι??
Αν όχι, τότε γιατί κρατάμε 2 μέτρα και 2 σταθμά?
Όλοι εσείς που επικροτήσατε την φωτογραφία που έβαλα πριν λίγα χρόνια με ένα 4κιλο μυλοκόπι, το ίδιο και με όσους επικρότησαν το δίκιλο μυλοκόπι που επόσταρε ο Άριστος πριν κανένα χρόνο, όσοι επικροτείται καθημερινώς τις ωραίες συναγρίδες του φίλου μου του Νικόλα Χάρρις (ναι αναφέρω το όνομα του επειδή εν θα με παρεξηγήσει) πιστεύκετε ότι το λαυράκι εν τόσο πιο σημαντικό? Οκ καταλαμβένω ότι κάποιοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιειμένοι με αυτό το ψάρι και είναι δικαίωμα τους. Αλλά ΔΕΝ γίνεται όταν πιάνεται μια συναγρίδα να επικροτείτε τον θηρευτή, ενώ όταν βγαίνει ένα λαυράκι να τον κρεμάζετε. Αν υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2 περιπτώσεων (μυλοκόπι - λαυράκι) σας παρακαλώ ενημερώστε μας γιατί είναι τόσο πιο σημαντικό αυτό το ψάρι από ΌΛΑ τα υπόλοιπα είδη που θηρεύονται στον τόπο μας. Αν όντως ισχύει αυτό πεστε μας το πραγματικά για να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ και εμείς που δεν ψαρεύουμε αυτό το είδος, να καταλάβουμε την αξία του και να ασπαστούμε την προσέγγιση σας. Όμως μην μιλήσετε απλά για ανθεκτικά γονίδια, γιατί το ίδιο ανθεκτικά γονίδια έχουν και οι συναγρίδες οι 10κιλες. Δώστε μας στοιχεία - ενημερώστε μας. Αλλιώς απολογηθείτε πρώτα εσείς για τις επικροτήσεις σας στα μεγάλα θαλασσινά ψάρια που δεν απελευθερώθηκαν και μετά ζητήστε τα ρέστα από τον συγκεκριμένο κύριο (που δεν γνωρίζω προσωπικά).
Θα υποβάλω μια ερώτηση και θεωρήστε ότι δεν έχω ιδέα από ψάρεμα.
-Το λαυράκι του γλυκού νερού είναι όντως τόσο σπάνιο?
-Απειλείται τόσο πολύ?
-Είναι πιο σπάνιο ή πιο απειλούμενο από ένα μυλοκόπι ή μια συναγρίδα??
Μπορεί έστω και ένας να μου αιτιολογήσει με στοιχεία ότι το λαυράκι του γλυκού νερού είναι πιο σπάνιο και πιο απειλούμενο είδος από ένα μυλοκόπι??
Αν όχι, τότε γιατί κρατάμε 2 μέτρα και 2 σταθμά?
Όλοι εσείς που επικροτήσατε την φωτογραφία που έβαλα πριν λίγα χρόνια με ένα 4κιλο μυλοκόπι, το ίδιο και με όσους επικρότησαν το δίκιλο μυλοκόπι που επόσταρε ο Άριστος πριν κανένα χρόνο, όσοι επικροτείται καθημερινώς τις ωραίες συναγρίδες του φίλου μου του Νικόλα Χάρρις (ναι αναφέρω το όνομα του επειδή εν θα με παρεξηγήσει) πιστεύκετε ότι το λαυράκι εν τόσο πιο σημαντικό? Οκ καταλαμβένω ότι κάποιοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιειμένοι με αυτό το ψάρι και είναι δικαίωμα τους. Αλλά ΔΕΝ γίνεται όταν πιάνεται μια συναγρίδα να επικροτείτε τον θηρευτή, ενώ όταν βγαίνει ένα λαυράκι να τον κρεμάζετε. Αν υπάρχει όντως τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2 περιπτώσεων (μυλοκόπι - λαυράκι) σας παρακαλώ ενημερώστε μας γιατί είναι τόσο πιο σημαντικό αυτό το ψάρι από ΌΛΑ τα υπόλοιπα είδη που θηρεύονται στον τόπο μας. Αν όντως ισχύει αυτό πεστε μας το πραγματικά για να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ και εμείς που δεν ψαρεύουμε αυτό το είδος, να καταλάβουμε την αξία του και να ασπαστούμε την προσέγγιση σας. Όμως μην μιλήσετε απλά για ανθεκτικά γονίδια, γιατί το ίδιο ανθεκτικά γονίδια έχουν και οι συναγρίδες οι 10κιλες. Δώστε μας στοιχεία - ενημερώστε μας. Αλλιώς απολογηθείτε πρώτα εσείς για τις επικροτήσεις σας στα μεγάλα θαλασσινά ψάρια που δεν απελευθερώθηκαν και μετά ζητήστε τα ρέστα από τον συγκεκριμένο κύριο (που δεν γνωρίζω προσωπικά).
-
... για έμενα αυτά τα περιττά σχόλια περι εγκλήματος κτλ είναι δικτατορικά ...MariosK wrote: Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψει ένα τέτοιο ψάρι πίσω αλλά νομίζω περαιτέρω σχόλια νομίζω είναι περιττά.
Άριστε δυστυχώς θα διαφωνήσω όμως μαζί στην αναφορά που έκαμες για δικτατορία του C&R. .
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια
Να πω και εγω την αποψη μου, και να προσπαθισω να απαντησω και στον φιλο μου τον Κωνσταντινο!.Κατ' αρχηρν συγχαριτηρια στο ανθρωπο για το λαυρακι του, που σιγουρα οποιος πιαση εν τετιο εν νομιζω να μην δυσαρεστιμενος.Αν ο Σασσια ειχε τοσο πολλη αναγκη να παρει ενα τετειο ψαρι σπιτι του με την οικογενια του να το παρει.Μακαρι ο ανθρωπος να εχει παντα τετειες επυτιχιες!!ΑΛΛΑ πρεπει οτι καμουμεν με μετρο, δεν γνωριζω κατα ποσο ο ανθρωπος ξερει αν εκαμε ζημια ή ποση ζημια εκαμε, παντος μια μανα σε τουτο το μεγεθος ειναι πλουτος για ενα φρακτη, απλα πρεπει να του εξειγιση καποιος του ανθρωπου πως παν τα πραματα..και τι θα σημβει αν τουτο το πραγμα γινεται επανελημμενα..Εγω πρωσοπικα επηρα αρκετα λαυρακια σπιτι περση πριν μαθω το c&r και την σημασια του, εμετανιοσα το παρα πολλα... Αν ο Σασσια μαθη της επιπτοσης αυτης του της παραξης ,εν νομιζω να μεν ευεσθιτοπιηθη και να καταλαβει ποσο σηματικο ειναι ενα λαυρακι τετειου μεγεθους..Ο ανθρωπος για να το παρει σπιτι του, το εθεωρισε σωστο... απλα η απαντηση ειναι μια και η πιο σιγουρη ειναι μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ! και η λογοι ειναι εκατονταδες..δεν ειπαρχη συζητιση..Να απαντησω στο Κωνσταντινο οτι εγω προσοπικα αγαπω το λαυρακι, αλλα οχι το μυλοκοπη, ο Κωνσταντηνος μπορει να αγαπα το μηλοκοπη αλλα οχι το λαυρακι(υποθετικα).Το λαυρακι δεν θα πεις σιγουρα εν πιο σπανιο που μιαν συναγριδα, αλλα ουτε μια συναγριδα πιο σπιανια απο ενα λαυρακι, τουτο εξαρτατε που το καθε ενα μας και που της εμπειριες που εχει για καθε ειδους ψαρι ξεχωριστα.Αν πιαστει τυχεα ενα GT στην κυπρο ναι ειναι σπανιο, αν πιαστη στους φρακτες μας ενα largemouth 7kg ειναι εξησου σπανιο.. για τον λογο οτι και τα δυο ψαρια ειναι κατι ο συναρπαστικο , και κατι το απηθανο .. η μονη απαντηση κατ' εμενα που μπορει να δοθει σε ενα τετειο ερωτημα ειναι οτι και τα 2 ψαρια ειναι ισα , αλλα διαφορετικα για τον καθε ενα μας.
Ελπιζω να μεν σας εσυγχισα , απλα προσπαθησα να αιτολογισω την αποψη μου.
Life is a game....Fishing is serious!
- konstantinos kalogir
Γιάννο μου πολλά σωστά μιλάς. Για εμένα το λαυράκι, η πέστροφα, ο κυπρίνος, το μυλοκόπι και πολλά άλλα ψάρια είναι το ίδιο σημαντικά. Αυτό που θέλω να θίξω είναι πως δεν πρέπει να κρατάμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να πάρουμε παράδειγμα εσένα και όχι κάποιο ουδέτερο γιατί μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση. Εσύ λοιπόν σαν Γιάννος πιστεύω πως δεν είναι σωστό να κατακρίνεις κάποιον ο οποίος κράτησε ένα λαυράκι του μεγέθους του συγκεκριμένου λαυρακιού και την ίδια ώρα να επικροτείς την σύλληψη και θανάτωση ενός άλλου ψαριού (πχ μυλοκόπι). Ίσως για εσένα το μυλοκόπι να μην είναι τόσο σημαντικό, ενώ για κάποιους άλλους να είναι υπερβολικά μεγάλη ασέβεια να θανατωθεί ένα μυλοκόπι 5-6 κιλών. Ή μιας συναγρίδας ή ενός ορφού.giannosP wrote:Να πω και εγω την αποψη μου, και να προσπαθισω να απαντησω και στον φιλο μου τον Κωνσταντινο!.Κατ' αρχηρν συγχαριτηρια στο ανθρωπο για το λαυρακι του, που σιγουρα οποιος πιαση εν τετιο εν νομιζω να μην δυσαρεστιμενος.Αν ο Σασσια ειχε τοσο πολλη αναγκη να παρει ενα τετειο ψαρι σπιτι του με την οικογενια του να το παρει.Μακαρι ο ανθρωπος να εχει παντα τετειες επυτιχιες!!ΑΛΛΑ πρεπει οτι καμουμεν με μετρο, δεν γνωριζω κατα ποσο ο ανθρωπος ξερει αν εκαμε ζημια ή ποση ζημια εκαμε, παντος μια μανα σε τουτο το μεγεθος ειναι πλουτος για ενα φρακτη, απλα πρεπει να του εξειγιση καποιος του ανθρωπου πως παν τα πραματα..και τι θα σημβει αν τουτο το πραγμα γινεται επανελημμενα..Εγω πρωσοπικα επηρα αρκετα λαυρακια σπιτι περση πριν μαθω το c&r και την σημασια του, εμετανιοσα το παρα πολλα... Αν ο Σασσια μαθη της επιπτοσης αυτης του της παραξης ,εν νομιζω να μεν ευεσθιτοπιηθη και να καταλαβει ποσο σηματικο ειναι ενα λαυρακι τετειου μεγεθους..Ο ανθρωπος για να το παρει σπιτι του, το εθεωρισε σωστο... απλα η απαντηση ειναι μια και η πιο σιγουρη ειναι μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ! και η λογοι ειναι εκατονταδες..δεν ειπαρχη συζητιση..Να απαντησω στο Κωνσταντινο οτι εγω προσοπικα αγαπω το λαυρακι, αλλα οχι το μυλοκοπη, ο Κωνσταντηνος μπορει να αγαπα το μηλοκοπη αλλα οχι το λαυρακι(υποθετικα).Το λαυρακι δεν θα πεις σιγουρα εν πιο σπανιο που μιαν συναγριδα, αλλα ουτε μια συναγριδα πιο σπιανια απο ενα λαυρακι, τουτο εξαρτατε που το καθε ενα μας και που της εμπειριες που εχει για καθε ειδους ψαρι ξεχωριστα.Αν πιαστει τυχεα ενα GT στην κυπρο ναι ειναι σπανιο, αν πιαστη στους φρακτες μας ενα largemouth 7kg ειναι εξησου σπανιο.. για τον λογο οτι και τα δυο ψαρια ειναι κατι ο συναρπαστικο , και κατι το απηθανο .. η μονη απαντηση κατ' εμενα που μπορει να δοθει σε ενα τετειο ερωτημα ειναι οτι και τα 2 ψαρια ειναι ισα , αλλα διαφορετικα για τον καθε ενα μας.
Σε τούτο το σημείο να κάμω μια εξαίρεση για ένα άτομο που γνωρίζω προσωπικά ότι είναι αντίθετος στην θανάτωση όλων των ειδών, είτε είναι μυλοκόπι είτε είναι λαυράκι είτε οποιοδήποτε άλλο είδος ψαριού, τον Ρολάνδο. Ο Ρολάνδος (και ίσως κάποια άλλα άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά) είναι υπέρ της απελευθέρωσης ΟΛΩΝ των ψαριών. Δεν επικροτεί ποτέ την θανάτωση ΚΑΝΕΝΟΣ είδους, ενώ ταυτόχρονα ΕΠΕΝΕΙ όσους απελευθερώνουν αυτά τα ψάρια. Ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική και μπράβο του. Όμως πρέπει να καταλάβουν κάποια άτομα ότι ΔΕΝ γίνεται να κρατούν διαφορετική στάση σε τέτοια θέματα. Είτε είσαι υπέρ μιας ιδέας είτε όχι.
εχω και εγω να σας ρωτησω κατι...... ποσοι που εσεις που 'κραζετε' τον ανθρωπο τουτο αν επιανετε ετσι ψαρι θα το εκαμνετε c&r? παντα φιλικα γινεται η ερωτηση...... συγχαρητηρια στον sashia που εκαταφερε να πιασει το λαυρακι.... φυσικα ψαρεμα στα γλυκα νερα δεν εξανα εκαμα αλλα μαθαινω μεσα που το φορουμ και απο φιλους τι γινεται...οποια διποτε πραξη μας στη θαλασσα και στο γλυκο νερο εχει επιπτωσεις (μικρες ή μεγαλες) ...τωρα αν καποιος θεληση να κρατηση καποιο μεγαλο ψαρι ενω ξερει ποσο μεγαλη ζημια καμνει με την πραξη του(εαν καμνει)....εχει καποιους που εχαριστηθηκαν ψαρεμα στο εξωτερικο ή ακομη και Κυπρο! αυτοι πιστευω θα το καμει η ψυσχιη τους να καμουν realease ετσι μεγαλο ψαρι.... δεν το λεω για να θιξω κανενα(δεν γινεται κακοπροερετα) και αυτη η κουβεντα ειναι φιλικη παντα !! μακαρι να τα καταφερω να καμω τζε εγω fishing trip σε λια χρονια!!!
παντα φιλικα Νικολας
παντα φιλικα Νικολας

Eισε πολλα σωστος στο οτι, γιατι να μεν αφεικω το μυλοκοπη και να αφεινω το λαυρακι, τουτο σημενει οτι δεν εχω ισοτιτα αναμεσα στα 2 ψαρια,η απαντηση στην ερωτηση σου(αν αναφερεσουν σε εμενα) ειναι οτι το μυλοκοπη δεν το εζησα και το αγαπησα σε αντιθεση με το λαυρακι.. αλλα εσυ αντιθετος το εζησες και το αγαπας!konstantinos kalogir wrote:Γιάννο μου πολλά σωστά μιλάς. Για εμένα το λαυράκι, η πέστροφα, ο κυπρίνος, το μυλοκόπι και πολλά άλλα ψάρια είναι το ίδιο σημαντικά. Αυτό που θέλω να θίξω είναι πως δεν πρέπει να κρατάμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να πάρουμε παράδειγμα εσένα και όχι κάποιο ουδέτερο γιατί μπορεί να δημιουργηθεί παρεξήγηση. Εσύ λοιπόν σαν Γιάννος πιστεύω πως δεν είναι σωστό να κατακρίνεις κάποιον ο οποίος κράτησε ένα λαυράκι του μεγέθους του συγκεκριμένου λαυρακιού και την ίδια ώρα να επικροτείς την σύλληψη και θανάτωση ενός άλλου ψαριού (πχ μυλοκόπι). Ίσως για εσένα το μυλοκόπι να μην είναι τόσο σημαντικό, ενώ για κάποιους άλλους να είναι υπερβολικά μεγάλη ασέβεια να θανατωθεί ένα μυλοκόπι 5-6 κιλών. Ή μιας συναγρίδας ή ενός ορφού.giannosP wrote:Να πω και εγω την αποψη μου, και να προσπαθισω να απαντησω και στον φιλο μου τον Κωνσταντινο!.Κατ' αρχηρν συγχαριτηρια στο ανθρωπο για το λαυρακι του, που σιγουρα οποιος πιαση εν τετιο εν νομιζω να μην δυσαρεστιμενος.Αν ο Σασσια ειχε τοσο πολλη αναγκη να παρει ενα τετειο ψαρι σπιτι του με την οικογενια του να το παρει.Μακαρι ο ανθρωπος να εχει παντα τετειες επυτιχιες!!ΑΛΛΑ πρεπει οτι καμουμεν με μετρο, δεν γνωριζω κατα ποσο ο ανθρωπος ξερει αν εκαμε ζημια ή ποση ζημια εκαμε, παντος μια μανα σε τουτο το μεγεθος ειναι πλουτος για ενα φρακτη, απλα πρεπει να του εξειγιση καποιος του ανθρωπου πως παν τα πραματα..και τι θα σημβει αν τουτο το πραγμα γινεται επανελημμενα..Εγω πρωσοπικα επηρα αρκετα λαυρακια σπιτι περση πριν μαθω το c&r και την σημασια του, εμετανιοσα το παρα πολλα... Αν ο Σασσια μαθη της επιπτοσης αυτης του της παραξης ,εν νομιζω να μεν ευεσθιτοπιηθη και να καταλαβει ποσο σηματικο ειναι ενα λαυρακι τετειου μεγεθους..Ο ανθρωπος για να το παρει σπιτι του, το εθεωρισε σωστο... απλα η απαντηση ειναι μια και η πιο σιγουρη ειναι μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ! και η λογοι ειναι εκατονταδες..δεν ειπαρχη συζητιση..Να απαντησω στο Κωνσταντινο οτι εγω προσοπικα αγαπω το λαυρακι, αλλα οχι το μυλοκοπη, ο Κωνσταντηνος μπορει να αγαπα το μηλοκοπη αλλα οχι το λαυρακι(υποθετικα).Το λαυρακι δεν θα πεις σιγουρα εν πιο σπανιο που μιαν συναγριδα, αλλα ουτε μια συναγριδα πιο σπιανια απο ενα λαυρακι, τουτο εξαρτατε που το καθε ενα μας και που της εμπειριες που εχει για καθε ειδους ψαρι ξεχωριστα.Αν πιαστει τυχεα ενα GT στην κυπρο ναι ειναι σπανιο, αν πιαστη στους φρακτες μας ενα largemouth 7kg ειναι εξησου σπανιο.. για τον λογο οτι και τα δυο ψαρια ειναι κατι ο συναρπαστικο , και κατι το απηθανο .. η μονη απαντηση κατ' εμενα που μπορει να δοθει σε ενα τετειο ερωτημα ειναι οτι και τα 2 ψαρια ειναι ισα , αλλα διαφορετικα για τον καθε ενα μας.
Σε τούτο το σημείο να κάμω μια εξαίρεση για ένα άτομο που γνωρίζω προσωπικά ότι είναι αντίθετος στην θανάτωση όλων των ειδών, είτε είναι μυλοκόπι είτε είναι λαυράκι είτε οποιοδήποτε άλλο είδος ψαριού, τον Ρολάνδο. Ο Ρολάνδος (και ίσως κάποια άλλα άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά) είναι υπέρ της απελευθέρωσης ΟΛΩΝ των ψαριών. Δεν επικροτεί ποτέ την θανάτωση ΚΑΝΕΝΟΣ είδους, ενώ ταυτόχρονα ΕΠΕΝΕΙ όσους απελευθερώνουν αυτά τα ψάρια. Ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική και μπράβο του. Όμως πρέπει να καταλάβουν κάποια άτομα ότι ΔΕΝ γίνεται να κρατούν διαφορετική στάση σε τέτοια θέματα. Είτε είσαι υπέρ μιας ιδέας είτε όχι.
Εγω προσοπικα ναι! εν τουτο που ειπα πιο πανω εξαρτατε που το ατομο!Nikolas Nklou wrote:εχω και εγω να σας ρωτησω κατι...... ποσοι που εσεις που 'κραζετε' τον ανθρωπο τουτο αν επιανετε ετσι ψαρι θα το εκαμνετε c&r? παντα φιλικα γινεται η ερωτηση...... συγχαρητηρια στον sashia που εκαταφερε να πιασει το λαυρακι.... φυσικα ψαρεμα στα γλυκα νερα δεν εξανα εκαμα αλλα μαθαινω μεσα που το φορουμ και απο φιλους τι γινεται...οποια διποτε πραξη μας στη θαλασσα και στο γλυκο νερο εχει επιπτωσεις (μικρες ή μεγαλες) ...τωρα αν καποιος θεληση να κρατηση καποιο μεγαλο ψαρι ενω ξερει ποσο μεγαλη ζημια καμνει με την πραξη του(εαν καμνει)....εχει καποιους που εχαριστηθηκαν ψαρεμα στο εξωτερικο ή ακομη και Κυπρο! αυτοι πιστευω θα το καμει η ψυσχιη τους να καμουν realease ετσι μεγαλο ψαρι.... δεν το λεω για να θιξω κανενα(δεν γινεται κακοπροερετα) και αυτη η κουβεντα ειναι φιλικη παντα !! μακαρι να τα καταφερω να καμω τζε εγω fishing trip σε λια χρονια!!!
παντα φιλικα Νικολας
- konstantinos kalogir
Εγώ είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως ο Γιάννος θα το άφηνε να φύει. (Εκτός τζαι αν τον απειλούσε ο παπάς του ότι εν να του κάψει το καλάμι)
Ακριβώς φίλε μου, επειδή εσύ ζεις τούτο το ψάρι και έχεις μανία μαζί του (βασικά επορώθηκες με το ψάρεμα του) εν αντέχεις να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο ψάρι να θανατώνεται. Απλά πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας πως παρ'όλα αυτά, τούτος ο άνθρωπος που το εψάρεψε ίσως να μεν έχει την ίδια 'πελλάρα' που έχουν κάποια άλλα άτομα με τούτο το ψάρι. Ίσως τούτος ο άνθρωπος να νευριάζει άμαν θωρεί κυνηγό να κρατά ένα λαό. Το ερώτημα είναι: ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κανένας μας να του απαγορεύσει να κρατά τούτο το ψάρι? ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κανένας μας να απαγορεύσει που ένα κυνηγό να ποζάρει με ένα λαό ή ένα περδίκι? Αν με ρωτάς εμένα εν μου αρέσκει η εικόνα του κυνηγού. Ναι είμαι φιλόζωος, έτυχε μου που ήβρα περδίκια πεγμένα, επείρατα σπίτι και όσα εγιάναν άφηκα τα να φύουν. Το ίδιο θα κάμω αν έβρω ένα λαό. Όμως ποττέ εν επικρότησα οποιαδήποτε φωτογραφία με ζώα νεκρά. (Εξαιρούνται τα ψάρια). Με τον ίδιο τρόπο πιστεύκω ότι είναι άδικο για τούτο τον άνθρωπο να κατηγορείται για ένα ψάρι. Και είμαι βέβαιος πως αν ήταν ένα λαυράκι της θάλασσας ήταν να εφκέναν 20 άτομα να πουν μπράβο του!

Ακριβώς φίλε μου, επειδή εσύ ζεις τούτο το ψάρι και έχεις μανία μαζί του (βασικά επορώθηκες με το ψάρεμα του) εν αντέχεις να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο ψάρι να θανατώνεται. Απλά πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας πως παρ'όλα αυτά, τούτος ο άνθρωπος που το εψάρεψε ίσως να μεν έχει την ίδια 'πελλάρα' που έχουν κάποια άλλα άτομα με τούτο το ψάρι. Ίσως τούτος ο άνθρωπος να νευριάζει άμαν θωρεί κυνηγό να κρατά ένα λαό. Το ερώτημα είναι: ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κανένας μας να του απαγορεύσει να κρατά τούτο το ψάρι? ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κανένας μας να απαγορεύσει που ένα κυνηγό να ποζάρει με ένα λαό ή ένα περδίκι? Αν με ρωτάς εμένα εν μου αρέσκει η εικόνα του κυνηγού. Ναι είμαι φιλόζωος, έτυχε μου που ήβρα περδίκια πεγμένα, επείρατα σπίτι και όσα εγιάναν άφηκα τα να φύουν. Το ίδιο θα κάμω αν έβρω ένα λαό. Όμως ποττέ εν επικρότησα οποιαδήποτε φωτογραφία με ζώα νεκρά. (Εξαιρούνται τα ψάρια). Με τον ίδιο τρόπο πιστεύκω ότι είναι άδικο για τούτο τον άνθρωπο να κατηγορείται για ένα ψάρι. Και είμαι βέβαιος πως αν ήταν ένα λαυράκι της θάλασσας ήταν να εφκέναν 20 άτομα να πουν μπράβο του!
konstantinos kalogir wrote:(Εκτός τζαι αν τον απειλούσε ο παπάς του ότι εν να του κάψει το καλάμι)![]()

Νικολα κοιταξε το video πιο κατω. Το ιδιο θα εκαναν ολοι οι κολλητοι μου.Nikolas Nklou wrote:εχω και εγω να σας ρωτησω κατι...... ποσοι που εσεις που 'κραζετε' τον ανθρωπο τουτο αν επιανετε ετσι ψαρι θα το εκαμνετε c&r? παντα φιλικα γινεται η ερωτηση...... συγχαρητηρια στον sashia που εκαταφερε να πιασει το λαυρακι.... φυσικα ψαρεμα στα γλυκα νερα δεν εξανα εκαμα αλλα μαθαινω μεσα που το φορουμ και απο φιλους τι γινεται...οποια διποτε πραξη μας στη θαλασσα και στο γλυκο νερο εχει επιπτωσεις (μικρες ή μεγαλες) ...τωρα αν καποιος θεληση να κρατηση καποιο μεγαλο ψαρι ενω ξερει ποσο μεγαλη ζημια καμνει με την πραξη του(εαν καμνει)....εχει καποιους που εχαριστηθηκαν ψαρεμα στο εξωτερικο ή ακομη και Κυπρο! αυτοι πιστευω θα το καμει η ψυσχιη τους να καμουν realease ετσι μεγαλο ψαρι.... δεν το λεω για να θιξω κανενα(δεν γινεται κακοπροερετα) και αυτη η κουβεντα ειναι φιλικη παντα !! μακαρι να τα καταφερω να καμω τζε εγω fishing trip σε λια χρονια!!!
παντα φιλικα Νικολας
Last edited by PrEdAtΩR on Fri Dec 16, 2011 8:39 pm, edited 2 times in total.
Βυρωνα! ξερω ποια ατομα θα το εκαναν release....διαβασε πιο προσεκτικα το ποστ μου....PrEdAtΩR wrote:Νικολα κοιταξε το video πιο κατω. Το ιδιο θα εκαναν ολοι οι κολλητοι μου.Nikolas Nklou wrote:εχω και εγω να σας ρωτησω κατι...... ποσοι που εσεις που 'κραζετε' τον ανθρωπο τουτο αν επιανετε ετσι ψαρι θα το εκαμνετε c&r? παντα φιλικα γινεται η ερωτηση...... συγχαρητηρια στον sashia που εκαταφερε να πιασει το λαυρακι.... φυσικα ψαρεμα στα γλυκα νερα δεν εξανα εκαμα αλλα μαθαινω μεσα που το φορουμ και απο φιλους τι γινεται...οποια διποτε πραξη μας στη θαλασσα και στο γλυκο νερο εχει επιπτωσεις (μικρες ή μεγαλες) ...τωρα αν καποιος θεληση να κρατηση καποιο μεγαλο ψαρι ενω ξερει ποσο μεγαλη ζημια καμνει με την πραξη του(εαν καμνει)....εχει καποιους που εχαριστηθηκαν ψαρεμα στο εξωτερικο ή ακομη και Κυπρο! αυτοι πιστευω θα το καμει η ψυσχιη τους να καμουν realease ετσι μεγαλο ψαρι.... δεν το λεω για να θιξω κανενα(δεν γινεται κακοπροερετα) και αυτη η κουβεντα ειναι φιλικη παντα !! μακαρι να τα καταφερω να καμω τζε εγω fishing trip σε λια χρονια!!!
παντα φιλικα Νικολας
Ολα τα παιδια που τον "κραξανε" Νικολα θα το εκαναν c&rNikolas Nklou wrote:Βυρωνα! ξερω ποια ατομα θα το εκαναν release....διαβασε πιο προσεκτικα το ποστ μου....PrEdAtΩR wrote:Νικολα κοιταξε το video πιο κατω. Το ιδιο θα εκαναν ολοι οι κολλητοι μου.Nikolas Nklou wrote:εχω και εγω να σας ρωτησω κατι...... ποσοι που εσεις που 'κραζετε' τον ανθρωπο τουτο αν επιανετε ετσι ψαρι θα το εκαμνετε c&r? παντα φιλικα γινεται η ερωτηση...... συγχαρητηρια στον sashia που εκαταφερε να πιασει το λαυρακι.... φυσικα ψαρεμα στα γλυκα νερα δεν εξανα εκαμα αλλα μαθαινω μεσα που το φορουμ και απο φιλους τι γινεται...οποια διποτε πραξη μας στη θαλασσα και στο γλυκο νερο εχει επιπτωσεις (μικρες ή μεγαλες) ...τωρα αν καποιος θεληση να κρατηση καποιο μεγαλο ψαρι ενω ξερει ποσο μεγαλη ζημια καμνει με την πραξη του(εαν καμνει)....εχει καποιους που εχαριστηθηκαν ψαρεμα στο εξωτερικο ή ακομη και Κυπρο! αυτοι πιστευω θα το καμει η ψυσχιη τους να καμουν realease ετσι μεγαλο ψαρι.... δεν το λεω για να θιξω κανενα(δεν γινεται κακοπροερετα) και αυτη η κουβεντα ειναι φιλικη παντα !! μακαρι να τα καταφερω να καμω τζε εγω fishing trip σε λια χρονια!!!
παντα φιλικα Νικολας
Δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει εφοσον ειναι νομιμος. Το θεμα ειναι να ευαισθητοποιιθουμε για να εχουμε στο μελλον. Γιατι οπως παμε τιποτα δεν θα μεινει.
σε τουτο συμφωνουμε απολυτα!!! να ευαισθητοποιησουμε ναι, με το να κραζουμε καποιον ομως μπορει να επιφερει αντιθετα αποτελεσματα....Δικαιωμα του καθενος να κανει οτι θελει εφοσον ειναι νομιμος. Το θεμα ειναι να ευαισθητοποιιθουμε για να εχουμε στο μελλον. Γιατι οπως παμε τιποτα δεν θα μεινει.

ηδη εγινε αισθητο το οτι αρχισε να μειωνεται ο αριθμος ολων των ψαριων γενικα....