Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)

bassman

Re: Περι ανέμων και υδάτων (BASS version)

Post by bassman »

Πρώτα τα συγχαρητήρια μου για το ωραίο ψάρι.
Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί και υπάρχει και η άποψη του καθενός από εμάς. Οι νόμοι δεν είναι πάντα σωστοί (τουλάχιστον όπως τους βλέπει ο καθένας μας). Πρέπει όμως να τους ακολουθούμε διαφορετικά θα επικρατήσει το χάος. Μετά υπάρχει και η προσωπική άποψη. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να ακολουθήσει τη δική σου άποψη γιατί και πάλι θα επικρατήσει το χάος. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις να πείσεις τον άλλο με τα σωστά επιχειρήματα. Αν τα καταφέρεις καλώς, αν όχι, είτε συνεχίζεις να προσπαθείς χωρίς να γίνεσαι φορτικός, είτε το αφήνεις για αργότερα. Πάντοτε όμως πρέπει να σέβεσαι και την αντίθετη άποψη.
Αν ο κος Sashia ακολούθησε τους νόμους και τους κανονισμούς του ΤΑΘΕ και σεβάστηκε το περιβάλλον, τότε ήταν σωστός και αξίζει συγχαρητήρια. Το να κρατήσει το ψάρι είναι δικαίωμα που του παρέχει το κράτος! Δεν μπορούμε να τον κατακρίνουμε γιατί απλά ήταν νόμιμος. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του εξηγήσουμε γιατί εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να το αφήσει πίσω. Αν πειστεί καλώς. Αν όχι πάλι δεν έκανε τίποτα λάθος. Στην ψαρευτική μου "καριέρα" έχω κρατήσει πάρα πολλά ψάρια. Δεν θεωρώ ότι έκανα λάθος. Όταν όμως άλλαξαν τα δεδομένα στα φράγματα, τότε άλλαξα τακτική. Είναι προσωπική απόφαση όμως. Είχα κάποιο μέτρο σύγκρισης. Ήξερα πως ήταν πριν τα πράγματα και είδα πως έγιναν μετά. Κάποιοι δεν είδαν ή δεν έφτασαν αυτήν την αλλαγή. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κατανοήσουν την ανάγκη για catch & release. Δεν μπορούμε όμως να τους κατηγορούμε. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που απλά δεν νοιάζονται. Αυτοί όμως δεν νομίζω να ακολουθούν ούτε τους κανονισμούς. Αυτοί δεν έχουν θέση στα φράγματα μας και ούτε πρέπει να ονομάζονται ερασιτέχνες ψαράδες.

Και για να αλλάξει λίγο η διάθεση, μια φώτο από τότε που κρατούσα τα ψάρια (2005). Νομίζω είναι λίγο «σπάνια».
Attachments
bass-roach 2005.jpg
bass-roach 2005.jpg (123.24 KiB) Viewed 4625 times
I'd rather be fishing!

caveman

Post by caveman »

admin wrote: ...Το κάθε πράμα έχει και τα όρια του να προσέχουμε να μην τα ξεπερνούμε...
Άριστε, καλημέρα! :)
Νομίζω εκουρτήστηκες μόνος σου ρε φίλε :D κανένας δεν εκινήθηκε εχρθικά απέναντι στον άθρωπο, ίσως λίγο ο Μπράνκο και ο Γιάννης = μετά από το δεύτερο σου σχόλιο στο οποίο αναφέρεσουν σε μισθούς κτλ. κατά κάποιο τρόπο επροκάλεσες το.

=================================================================================================================

Τέλεια η φωτογραφία! :lol: κοτζινοφτερούι?
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

admin
Site Admin

Post by admin »

Φίλε Χαμπή νομίζω ξέρεις με πολλά καλά ξέρεις και τις απόψεις μου σε θέματα περί Αλιείας ξέρεις και τους κόπους που κάμνω κάθε μέρα για κάθε μορφή ψαρέματος και όχι μόνο για τα γλυκά νερά. Τούτο το πράμα είπα το εννοώ και δέν εκουρτήστηκα καθόλου απο μόνος μου . Εν πολλύς κόσμος που εκφράζει παράπονα για το γεγονός οτι μόλις βάλουν ένα ψάρι μές το φόρουμ μουντάρουν πάνω του γιατί εν το έκαμες realease και έτσι και άλλωσπος. Προσωπικά ΄μου το είπαν πάνω απο 5 άτομα τους τελαυταίους 1-2 μήνες Είπαμε ο καθένας έχει τις απόψεις του ας προσπαθήσουμε πρώτα να είμαστε όλοι μέσα στα πλαίσια του νόμου και απο εκέι και πέρα όποιος είναι πιο ευαισθητοποιημένος μπορεί να κάνει το release του και μπράβο του. Όταν είμαστε μέσα στα πλαίσα του νόμου και νιώθουμε ότι δέν είανι σωστό το γεγονός τότε προσπαθούμε να αλλάξουμε τον νόμο. Ειδικά εσυ ρε Χαμπή που ξέρεις τι ζημιά γίνεται απο τους ξένους στα φράγματα άμμα έβρεις ένα ξένο που εν νομοταγείς λαλε΄ςι Μπράβο του ανθρώπου ενεν ούλοι οι ίδιοι. Αν δηλαδή ο φίλος μου ο Γρηγόρης εποστάρισκε ένα λαυράκι της θάλασσας 5 κιλά τσαι έμπενα τσαι έγραφε εγώ εν κρίμα έπρεπε να το αφήκεις πίσω ο άλλος έγραφε εν ζημιά που έκαμε ο άλλος έγραφε έλα να σου δώσω €10 να πάεις να γοράσεις τσιπούρα εν θα μας ε..... ούλους ο Γληόρης τσαι να πεί κανεί ολάν.....(Είπα Γληόρης γιατί πιάνει μεγάλα λαυράκια και έχω το θάρρος του) Ας μην είμαστε απόλυτοι και σκληροπυρινηκοί

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

Άριστε (και λοίποί φίλοι)! Να διευκρινήσουμε κάτι: Όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, ο Σάσσια δεν έκαμε κάτι παράνομο και πολύ σωστά του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έπιασε ένα αξιόλογο λαβράκι ανεξαρτήτως βάρους. Υπάρχουν όμως δύο σοβαρά ας πούμε θέματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το θέμα βάρους. Υπάρχουν αρκετοί, πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη του φόρουμ (και περιλαμβάνουν και μένα) που ξοδεύουν απίστευτες ποσότητες χρόνου (και χρήματος!) να διαβάζουν και να ενημερώνονται συνεχώς για το ψάρεμα του μεγαλόστομου, και οι οποίοι προσπαθούν για τα μεγαλύτερα δυνατά δείγματα. Τέτοια μεγάλα δείγματα έχουν μεγάλη σημασία για μας. Στα κυπριακά φράγματα λαβράκια ως τα 2.5 κιλά πιάνονται αρκετά συχνά, απ'εκεί και πέρα όμως τα τελευταία χρόνια σπανίζουν. Ανεξαρτήτως του τι έχουμε δει να κολυμπούν ή να χτυπούν τα δολώματα μας, το πιο μεγάλο για το οποίο δεν έχουμε ΚΑΜΜΙΑ αμφιβολία είναι ένα δείγμα σχεδόν 3.7 κιλά από τον Κούρη το 2007. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα ψάρι 4 κιλά προκαλεί σοβαρή αίσθηση, και όταν οι φωτογραφίες δείχνουν ένα ψάρι που φαίνεται να είναι στην κατηγορία 2.7-3.3 κιλά θα προκαλέσει σίγουρα σχόλια.

Το άλλο είναι το θέμα του C&R. Όπως προανάφερε κι ο Δημήτρης, και εγώ κρατούσα κάποτε ΟΛΑ ότι έπιανα. Στην πορεία αντελήφθηκα γιατί αυτό ήταν λάθος (για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους) και σήμερα είμαι προασπιστής του C&R. Στην προκείμενη περίπτωση, προσωπικά λυπήθηκα γιατί μανάδες άνω των 2.5 κιλών άρχισαν να σπανίζουν. Δεν είναι όλα τα θυληκά λαβράκια που μεγαλώνουν πολύ. Αυτά όμως που μεγαλώνουν το καταφέρνουν γιατί έχουν και την γενετική προδιάθεση να μεγαλώσουν, έτσι σίγουρα λυπόμαστε όταν βλέπουμε μια τέτοια μάνα να αφαιρείται από τον πληθυσμό. Αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό όταν λάβουμε υπ'όψιν τις τεράστιες καταστροφές που προκαλούν αυτοί που λυμαίνονται τα κυπριακά φράγματα. Από την στιγμή που δεν υπήρξε παρανομία η οικονομική κατάσταση ή υπόσταση του ψαρά δεν έχει σχέση, είναι όμως καλά να αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που ίσως να ήταν καλό να "προφυλάξουμε" μεγάλα δείγματα.
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

admin
Site Admin

Post by admin »

Δέν αντιλέγω ότι αύτό έιναι το ιδανικό να γίνεται αλλά είανι στην κρίση του καθενός να το πράξει δέν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανένα ή να αναγκάσουμε είτε ψυχολογικά είτε πρακτικα΄να πράτει σύμφωνα με τις δικές μας ιδεολογίες

C&R

Post by C&R »

Φιλε ναι είμαστε υπερβολικοί. Δεν ήμασταν αλλα γίναμε. Έτσι μας έκανε η κατάσταση που ζούμε καθημερινά στους φράκτες. Εσύ μπορεί να σε πιάνουν μια φορα τηλέφωνο αλλα εμάς μας έχει γίνει καθημερινότητα. Αναρωτιέμαι αν είναι σεβασμός προ το περιβάλλον να σκοτώνεις ένα ψάρι από τα λίγα που έχουν μείνει μέσα στους φράκτες μας? Ο άνθρωπος μπορεί να είναι καλός δεν αντιλέγω απλώς δεν ξέρει γιαφτο και σου είπα να του εξηγήσεις.

Αν πείραξαν οι απόψεις μας για το C&R κάποιους ας το πουν όπως το λες και εσύ τώρα να το συζητήσουμε και να απολογηθούμε αν χρειάζεται. Δυστυχώς όμως λείπει η σωστή νοοτροπία στο ψάρεμα στους φράκτες μας και σωστή νοοτροπία στο ψάρεμα δεν νοείται χωρίς C&R.

Greg

Post by Greg »

admin wrote:Εν πολλύς κόσμος που εκφράζει παράπονα για το γεγονός οτι μόλις βάλουν ένα ψάρι μές το φόρουμ μουντάρουν πάνω του γιατί εν το έκαμες realease και έτσι και άλλωσπος. Προσωπικά ΄μου το είπαν πάνω απο 5 άτομα τους τελαυταίους 1-2 μήνες
Αριστε νομιζω υπερβαλεις..το να βαλει καποιος ενα ορφοπουλι των 300 γραμαριων μεσα στο φορουμ ή μια αλλη φωτο καθαρης απληστιας με 3-4 μαυρα, καμια 20ρια ασπρα και να περιμενει να παρει συγχαρητηρια για το ''κατορθωμα'' του το θεωρω ηλιθιο..φυσικα και καποιοι θα τον κραξουν.

εγω προσωπικα σταματησα πποσταρω φωτογραφιες μεσα σε αυτο το φορουμ διοτι καταντησαν σαν μεσο αυτοπροβολης..
Esox Lucius

admin
Site Admin

Post by admin »

Γρηγόρη δέν μίλησα ούτε για ορφοπούλια των 300 γρ ούτε για σφαγές ψαριών, εσύ αλλόπως δέν ξέρεις τις αντηλήψεις μου για το ψάρεμα.!!! ο άνθρωπος επιασε ένα ψάρι τσε εδώκαμε πάνω του αμμέσως. Τέλοσπάντων δέν θέλω να δώσω συνέχεια άδικα στο θέμα ο καθένας να κανει την αυτοκριτική του και ας πράξει ότι νομίζει εγώ εκείνο που ένιωθα το είπα .Εάν δέν βάζαμε φωτογραφίες απο τα ψάρια που πιάσαμε τότε ούτε ο κόσμος θα ξέρει τι ψάρια υπάρχουν ούτε θα μπορούσαμε να δούμε πληροφίες ούτε τίποτα. Σκέψου πόσο άχαρο θα ήταν εάν έπρατταν όλοι το ίδιο ένα περιοδικό χωρίς ψάρια ή μια ιστοσελίδα χωρίς ψάρια. Τα φράγματα ρημάζονται καθημερινά απο τους παράνομους , τα δίκτυα εν ούλη μέρα μέσα και εμείς πιανόμαστε για ένα λαυράκι που ΄επιασε ένας νομοταγής -νόμιμα. Για αυτό σας λέω ότι εκεί που ο άνθρωπος ήθελε να μοιραστεί την χαρά του μαζί μας εμείς θα τον κάναμε ένα μάτσο σ.... Έγώ δέν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο σε αυτό το θέμα.

fISHANDCHIPS

Post by fISHANDCHIPS »

admin wrote:επικρατεί μια δικτατορική άποψη για το c&r και δυστηχώς με αυτό το θέμα διαπιστώνω ότι όντως έτσι είναι.
Συμφωνώ απολύτα σε τούτο που είπε ο Αριστος.
Ηρτεν πολλά ξαφνικά και απότομα η νοοτροπία του c&r ... απο την μια μπράβο σε όλους που συνέβαλαν ωστε να διαδωθεί αυτή η νοοτροπία ,απο την άλλη αυτό το απότομο ηρτεν μας απότομα :D ...
H αποψη του Δημήτρη (Βassman) κατ εμένα είναι η πιο ολοκληρωμένη και με βρίσκει σύμφωνο.
... φευγω και αφηνω πισω μου σκουπιδια

COTSIOS80

Post by COTSIOS80 »

Greg wrote:..το να βαλει καποιος ενα ορφοπουλι των 300 γραμαριων μεσα στο φορουμ ή μια αλλη φωτο καθαρης απληστιας με 3-4 μαυρα, καμια 20ρια ασπρα και να περιμενει να παρει συγχαρητηρια για το ''κατορθωμα'' του το θεωρω ηλιθιο..φυσικα και καποιοι θα τον κραξουν.

εγω προσωπικα σταματησα πποσταρω φωτογραφιες μεσα σε αυτο το φορουμ διοτι καταντησαν σαν μεσο αυτοπροβολης..
Aσχετα με το θεμα που συζητατε στο οποιο δεν θα εκφερω αποψη, η πιο πανω δηλωση του Γρηγορη ειναι καθ' ολα σωστη.
Δυστηχως το φορουμ χρησιμοποιειται για σκοπους αυτοπροβολης και στον βωμο του "μπραβο" θυσιαζεται πολλη ψαρι.
Ειδικοτερα απο καποιους που βαστουν 3-4 μαυρα στο ενα χερι και 2-3 ασπρα στο αλλο και καπαρτιζουν.

Καπου εχει ξεφυγει λιο η κατασταση αλλα φυσικα δεν ειναι ευθυνη του φορουμ αυτη αλλα θεμα νοοτροπιας
Ditch the bitch and let's go fishing!

admin
Site Admin

Post by admin »

Κώτσιο η κατάσταση νομίζω ότι έχει καλυτερεύση πάρα πολύ. Εγώ βλέπω ότι απο το 2006 μέχρι σήμερα οι φώτο που μπαίνουν είναι με ποιοτικά ψάρια και όχι σε παράλογους αριθμούς (άσε που ο Χαρρίς πάει Χαλκιδική και παίζει κανένα ψάρι παραπάνω) Μακάρι να πηγαίνουμε με μέτρο και όλα θα πάνε πρός το καλύτερο

Greg

Post by Greg »

Ουτε και συ ξερεις τις αντιληψεις μου για το ψαρεμα ουτε θα δωσω παραπανω συνεχεια στο θεμα....Ο νοών νοείτω
Esox Lucius

COTSIOS80

Post by COTSIOS80 »

admin wrote:Κώτσιο η κατάσταση νομίζω ότι έχει καλυτερεύση πάρα πολύ. Εγώ βλέπω ότι απο το 2006 μέχρι σήμερα οι φώτο που μπαίνουν είναι με ποιοτικά ψάρια και όχι σε παράλογους αριθμούς
Μακάρι να πηγαίνουμε με μέτρο και όλα θα πάνε πρός το καλύτερο
Αριστε καταρχην δεν εμιλησα για κανεναν προσωπικα για να μην παρεξηγηθω.
Λαθος ανεφερες ονομα και καλυτερα αν θελεις διαγραψε την αναφορα.

Τωρα αν ο αριθμος ειναι λογικος η παραλογος ειναι θεμα που χωρει πολλη συζητηση λαμβανοντας υποψη τα αποθεματα στην κυπριακη ακτογραμμη.
Ditch the bitch and let's go fishing!

MariosK

Post by MariosK »

Νομίζω ούλλοι ξέρετε την άποψη μου για το C&R παρ' όλα αυτά εν μέρη θα συμφωνήσω με τον Άριστο σε τούτη την περίπτωση. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα που λαβράκια και εκράτησεν έναν καθόλα νόμιμο ψάρι, και ψάρι τρόπαιο, για να το πάρει σπίτι να το φάει. Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή να το κάμει αλλά με βάση την απλή κοινή λογική τζίνη την ώρα, ένα μεγάλο ψάρι = αρκετό φαί, έκαμε το. Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψει ένα τέτοιο ψάρι πίσω αλλά νομίζω περαιτέρω σχόλια νομίζω είναι περιττά.

Άριστε δυστυχώς θα διαφωνήσω όμως μαζί στην αναφορά που έκαμες για δικτατορία του C&R. Εμέναν προσωπικά η θάλασσα τζε οι φράχτες εν όπως το σπίτι μου τζε οποιοσδήποτε λεηλατεί το σπίτι μου ΕΙΣ ΓΝΩΣΗΝ του, είτε με πολλά και μικρά ΑΝΗΛΙΚΑ ψάρια, είτε με πολλές ΜΑΝΕΣ, και ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το τζιόλας τότε δεν αξίζει ούτε μπράβο ούτε τίποτε. Ένας τέθκιος άνθρωπος βάζει φωτογραφίες καθαρά για θέμαν αυτοπροβολής και μόνο χωρίς να προσφέρει καμιάν γνώση για να βοηθήσει τους νεώτερους ψαράδες παρά μόνο δημιουργεί έναν κλίμα ανταγωνισμού που τελικά κάμνει τα πράματα χειρότερα.

rockfishing

Post by rockfishing »

MariosK wrote:Εμέναν προσωπικά η θάλασσα τζε οι φράχτες εν όπως το σπίτι μου τζε οποιοσδήποτε λεηλατεί το σπίτι μου ΕΙΣ ΓΝΩΣΗΝ του, είτε με πολλά και μικρά ΑΝΗΛΙΚΑ ψάρια, είτε με πολλές ΜΑΝΕΣ, και ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ το τζιόλας τότε δεν αξίζει ούτε μπράβο ούτε τίποτε. Ένας τέθκιος άνθρωπος βάζει φωτογραφίες καθαρά για θέμαν αυτοπροβολής και μόνο χωρίς να προσφέρει καμιάν γνώση για να βοηθήσει τους νεώτερους ψαράδες παρά μόνο δημιουργεί έναν κλίμα ανταγωνισμού που τελικά κάμνει τα πράματα χειρότερα.
:clap:

Post Reply

Return to “BASS FISHING”