sotiris!129 wrote:φετος σχεδον εγγατελιψα το ψαρεμα με καλαμι! ακουσα απο φιλους και γνοστους πως η κατασταση ειναι ταγικη! αλλα για να ασχολισται με τετια μικροψαρα πρεπει να ειναι πιο τραγικη αποσω μου περιγραφουν!

sotiris!129 wrote:φετος σχεδον εγγατελιψα το ψαρεμα με καλαμι! ακουσα απο φιλους και γνοστους πως η κατασταση ειναι ταγικη! αλλα για να ασχολισται με τετια μικροψαρα πρεπει να ειναι πιο τραγικη αποσω μου περιγραφουν!
Συμφωνώ μαζί σου Σωτήρη αλλά το να σκοτώσεις 1-2 ψάρια για αναγνώριση του είδους δεν είναι κακό. Για παράδειγμα όλοι ελέγαν ότι το συγκεκριμένο είδος είναι δηλητηριώδεις και να το πετάξουν ενώ τελικά μετανάστης και στην Ελλάδα είναι γνωστό από το 1999 και δεν είναι καθόλου δηλητηριώδες. Το σύνηθες μέγεθος του είναι 12 εκατοστά οπότε τα ψάρια που εβάλαν τα παιθκιά δεν είναι τα μικρά του είδους αλλά τα ενήλικα.sotiris!129 wrote:φιλε δεν θα εγραφα κατι αν δεν επιραζουμουν προσοπικα! τα συκεκριμενα ψαρια που βλεπω ειναι νεκρα! ενα ψαρι που ΔΕΝ ξερεις τι ειναι η αν μπορεις να το φας και γενικα ενα ψαρι τετιου μεγεθους ειναι καλο να επιστρεφει πισο στο νερο ζωντανω !
εντελος φιλικα
Κωνσταντίνο εν τζε είπεν κανένας ότι εν τα ίδια. Εγώ εμιλούσα για το ψάρι που έβαλε ο Πέτρος και ο Μάριος.konstantinos kalogir wrote:Το ψάρι του Greg νομίζω εν διαφορετικό που το ψάρι που έβαλε ο Στάθης. Τούτο το είδος που δείχνει στη φώτο ο Greg έχει πολλά μεγάλο στόμα, τσιμπά πολλά νύχτα και μπορεί να φάει πολλά μεγάλα δολώματα. Το άλλο του Στάθη εν όντως όπως την χειλού
Φιλε αν ήταν όπως τα λες σήμερα δεν θα είχαμε αναγνώριση κανένα είδος ,και δεν μιλάω για εμάς εδώ αλλα για ότι έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα.. τις περισσότερες φωτογραφίες εδώ στο φόρουμ που βλέπεις Eίναι από γνωστούς και αγνωστους που έτυχε να πιάσουν κάποιο ψάρι και να μην ξέρουν τι είναι "γιαυτο" και πολλές φορες είναι κακής ποιότητας φωτογραφίες από κινητά κτλ και τρώμε σε πολλές περίπτωσις μέρες μέχρι να βρούμε τι είναι και αν βρούμε... προσωπικά! επειδή μου αρέσει να ψάχνω καινούρια ειδη που έρχονται στην κύπρο όταν "τύχη" να πιάσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι που έτυχε παρα πολλές φορες όσο μικρό και να είναι! μπαίνει παγωνιέρα ! το περνώ σπίτι το φωτογραφίζω από όλες τις γωνιές περνώ σημειώσεις που έχει το κάθε πτερύγιο poses αχτίνες έχει το κάθε πτερύγιο ,αλλα χαραχτηριστικά που έχει, κηλίδες, θέση ματιών, αν έχει δόντια κτλ....είπαμε να ευαισθητοποιηθούμε c&r νόμιμα μεγέθη αλλα όχι και να" πειράζεσαι" λες και είδες καμια σφαγή και ενοχλήθηκες .αν θες μπορούμε να πηγαίνουμε μαζί ψάρεμα και όταν πιάνουμε κάτι άγνωστο να κανεις επιτόπου αυτή τι διαδικασία και να τα επιστρέφεις πίσω στην θάλασσα .sotiris!129 wrote:φιλε δεν θα εγραφα κατι αν δεν επιραζουμουν προσοπικα! τα συκεκριμενα ψαρια που βλεπω ειναι νεκρα! ενα ψαρι που ΔΕΝ ξερεις τι ειναι η αν μπορεις να το φας και γενικα ενα ψαρι τετιου μεγεθους ειναι καλο να επιστρεφει πισο στο νερο ζωντανω !
εντελος φιλικα
Naso vlamingii http://www.eol.org/pages/213847yaris-rs wrote:Λοιπόν από γεύση ήταν σαν να έτρωγες χοιρινό η κούνα του δεν παιζόταν ψαρεύτηκε στις Μαλδίβες
αλλά δεν συγκράτησα την ονομασία του ξέρει κάνεις πως ονομάζεται.
Μόλις μπήκε στο καφάσι άλλαξε και το χρώμα του έγινε σκούρο