Άλο παίδες, μετά από 4 διαδοχικές άκαρπες εξορμήσεις είπα να γράψω για να ζητήσω τη βοήθεια σας
Τα τελευταία 2-3 χρόνια ψάρευα λαβράκια σε φράχτες με spinning, φέτος άστα και κλάψτα, καταστράφηκαν όλα! έτσι αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω spinning στη θάλασσα. Την βδομάδα που μας πέρασε ήμουν με άδεια και έτσι προμηθεύτηκα με 3-4 ψαράκια για θάλασσα και ξεκίνησα, δυστυχώς τίποτα!
Δοκίμασα πρωί και μεσημέρι στο ψαρολίμανο στη λάρνακα, το μόνο που είδα ήταν μερικές μικρές σφύρνες να ακολουθούν το ψαράκι μου αλλα ως εκεί (δοκίμασα και έξω και μέσα στο λιμάνι).
Δοκίμασα πρωί και απόγευμα στο μικρό λιμανάκι ανατολικά του βασιλικού, πάλι τίποτα, το μόνο που είδα ήταν ένα μικρό λαβράκι να ακολουθεί το ψαράκι.
Επίσης δοκίμασα χαράματα και νύχτα στο λιμανάκι του μουσκίτα, εκεί κάτι μου χτύπησε κατά τις 6:00 το πρωί αλλα δυστυχώς το έχασα (μου έπαιρνε μισίνα για 3-4 μετρα και μετά ξεαγκιστρώθηκε).
Σύνολο 5 εξορμήσεις (2-3 ωρών η κάθε μια) αποτέλεσμα 0. Θα Θα ήθελα λοιπών να ρωτήσω αν κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, η κάτι πάει λάθος είτε με τα ψαράκια μου είτε με την τεχνική μου.
Επίσης δοκίμασα και από ακρογιαλιά αλλα όπου πήγα υπήρχαν φύκια που δυσκόλευαν την κατάσταση, άρα να υποθέσω ότι μονο σε λιμάνια μπορούμε να σπινναρουμε?
Τα ψαράκια που δοκίμασα είναι:
- Yo-zuri crystal minnow (Sinking), 11cm, 15gr C57 (orange/yellow)
- Yo-zuri crystal minnow (Sinking), 9crm, 10gr, C57 (orange/yellow)
- Yo-zuri Pin's minnow (floating), 9cm, 7gr,w85 (yellow white)
- Rapala Husky Jerk HJ-12, 12cm, 13gr (glass fire perch)
το καλάμι που χρησιμοποιώ είναι ένα warbird 2.10 m, action 5-20gr, με μια shimano symetre 2500 fi φορτωμένη με 25mm μισίνα πορτοκαλιά (δεν είχα ποτε πρόβλημα με το χρώμα της μισίνας στους φράχτες αλλα δεν ξέρω αν επηρεάζει στη θάλασσα)
αυτά ... οποιεσδήποτε συμβουλές/σχόλια καλοδεχούμενα

ευχαριστώ