2os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS – 13/05/12

COACH

Re: 2os Διαγωνισμός Ψαρέματος Λαυρακιού P.M. OUTDOORS – 13/05/12

Post by COACH »

:? :think: :think: Γεια σας,
Πήγα το Σάββατο στον Ασπρόγκρεμο, προσπάθησα να ψαρέψω εκεί.

Πραγματικά δεν έχει χώρο για τον αγώνα.

Δεν βρήκα χώρο ούτε για ένα άτομο όχι για 5 ή 10…

Νομίζω είναι η χειρότερη απόφαση να κάνουμε τον αγώνα εκεί!

psarakas

Post by psarakas »

Ειναι ο μεγαλύτερος σε έκταση φράκτης της Κύπρου!!!
catch and release

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

COACH wrote::? :think: :think: Γεια σας,
Πήγα το Σάββατο στον Ασπρόγκρεμο, προσπάθησα να ψαρέψω εκεί. Πραγματικά δεν έχει χώρο για τον αγώνα. Δεν βρήκα χώρο ούτε για ένα άτομο όχι για 5 ή 10…Νομίζω είναι η χειρότερη απόφαση να κάνουμε τον αγώνα εκεί!
Χμμμ... Αν και τα πράγματα δεν είναι τόοοσο δραματικά όσο περιγράφει ο Coach, και εγώ μερ την σειρά μου να πώ ότι έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την καταλληλότητα του ΦΕΤΕΙΝΟΥ Ασπρόκρεμμου! Όταν λήφθηκε η απόφαση για τον διαγωνισμό, ο Ασπρόκρεμμος έβαζε μεν νερό, κανείς όμως δεν προέβλεπε ότι μερικές μέρες μετά θα υπερχειλούσε! Λαβράκι έχει, γι'αυτό ουδεμία αμφιβολία. Αυτό που αποτελεί πρόβλημα είναι η μεγάλη μείωση διαθέσιμων περιοχών για ψάρεμα, παρά την μεγάλη του περιφέρεια (και σε έκταση και σε περιφέρεια είναι δεύτερος Λάζαρε). Δυστυχώς με την στάθμη τόσο ψηλά, όλη σχεδόν η ανατολική όχθη είναι απροσπέλαστη (εκτός δύο μικρών σημείων), ακόμη και οι Ρώσσοι του RBL είχαν τεράστια προβλήματα. Η δε δυτική όχθη έχει κάποια προσβάσιμα σημεία, κυρίως κατά μήκος ενός χιλιομέτρου όχθης από την αντέννα προς τα πίσω. Επιπορόσθετα, υπάρχουν ενα δυό σημεία πριν την αντέννα και κάποια σημεία μετά το διυληστήριο νερού. Θα πρέπει οι διοργανωτές να θυμούνται ότι δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες λοκατζήδες ή έμπειροι ορειβάτες συνηθισμένοι σε ακάμωτα με αγκαθωτές παλλούρες και απότομες πλαγιές με βαθύ νερό από κάτω! Γνωρίζω ότι τώρα γίνεται κάποια αξιολόγηση της κατάστασης στον Ασπρόκρεμμο, αλλά χωρίς να είμαι αυτή την στιγμή παρών εκεί, συμφωνώ ότι δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Τονίζω ότι εγώ επειδή είμαι καλός γνώστης του Ασπρόκρεμμου και τον ξαναέζησα σε τέτοιες δόξες το 2004 δεν έχω πρόβλημα να διεξαχθεί εκεί ο διαγωνισμός. ξέρω και που να πάω και τι να κάνω! Επειδή όμως και εμένα μου είπαν κάποιοι αν γίνεται να γίνει αλλού ο διαγωνισμός, εγώ θα εισηγηθώ δημοσίως μια άλλη λύση: Έχοντας πάει σε όλα τα κύρια φράγματα μεταξύ Πάφου και Λευκωσίας αυτή την περίοδο, θα πρότεινα ο διαγωνισμός να γίνει στον Κούρη. Όχι φυσικά σε όλο το φράγμα (μιλούμε για 35 χλμ ακτογραμμή!). Αλλά θα μπορούσε, με starting point την εκκλησία, και οι διαγωνιζόμενοι να έχουν πρόσβαση και στα δύο «πόδια» από την βόρεια πλευρά. Οι όχθες είναι πολύ πιο «βατές» για πεζοπόρους, έχοντας κι αρκετά πιο δύσκολα σημεία για τους «αρρωστα πορωμένους», ψάρια υπάρχουν, και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν εύκολα να ξανιστούν σε περίπου 6 χιλιόμετρα όχθης χωρίς να κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή να σκοτωθούν! Επιπρόσθετα, ο Κούρης είναι πιο κοντά σε Λευκωσία (1 ώρα αντί 1 ½+) και άρα η επιστροφή μετά την ταλαιπωρία λιγότερο επίπονη. Γνωρίζω ότι αυτό δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα (όπως πχ να ειδοποιηθούν όλοι για την αλλαγή και να καθοριστούν αν χρειάζεται τα όρια της περιοχής του διαγωνισμού) αλλά πιστεύω ότι και οι διαγωνιζόμενοι θα το ευχαριστηθούν παραπάνω και πιθανότατα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

Αυτή είναι μια απλή εισήγηση. Και η Γερμασόγεια προσφέρεται, ενώ έχω επιφυλάξεις για Καλαβασό. Η απόφαση θα ληφθεί φυσικά από το ΔΣ του Συνδέσμου. Ότι κι αν αποφασίσουν, σημασία έχει να περάσουμε καλά!
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

(CyBasser) wrote:
Πήγα το Σάββατο στον Ασπρόγκρεμο, προσπάθησα να ψαρέψω εκεί. Πραγματικά δεν έχει χώρο για τον αγώνα. Δεν βρήκα χώρο ούτε για ένα άτομο όχι για 5 ή 10…Νομίζω είναι η χειρότερη απόφαση να κάνουμε τον αγώνα εκεί!
Χμμμ... Αν και τα πράγματα δεν είναι τόοοσο δραματικά όσο περιγράφει ο Coach, και εγώ μερ την σειρά μου να πώ ότι έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την καταλληλότητα του ΦΕΤΕΙΝΟΥ Ασπρόκρεμμου! Όταν λήφθηκε η απόφαση για τον διαγωνισμό, ο Ασπρόκρεμμος έβαζε μεν νερό, κανείς όμως δεν προέβλεπε ότι μερικές μέρες μετά θα υπερχειλούσε! Λαβράκι έχει, γι'αυτό ουδεμία αμφιβολία. Αυτό που αποτελεί πρόβλημα είναι η μεγάλη μείωση διαθέσιμων περιοχών για ψάρεμα, παρά την μεγάλη του περιφέρεια (και σε έκταση και σε περιφέρεια είναι δεύτερος Λάζαρε). Δυστυχώς με την στάθμη τόσο ψηλά, όλη σχεδόν η ανατολική όχθη είναι απροσπέλαστη (εκτός δύο μικρών σημείων), ακόμη και οι Ρώσσοι του RBL είχαν τεράστια προβλήματα. Η δε δυτική όχθη έχει κάποια προσβάσιμα σημεία, κυρίως κατά μήκος ενός χιλιομέτρου όχθης από την αντέννα προς τα πίσω. Επιπορόσθετα, υπάρχουν ενα δυό σημεία πριν την αντέννα και κάποια σημεία μετά το διυληστήριο νερού. Θα πρέπει οι διοργανωτές να θυμούνται ότι δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες λοκατζήδες ή έμπειροι ορειβάτες συνηθισμένοι σε ακάμωτα με αγκαθωτές παλλούρες και απότομες πλαγιές με βαθύ νερό από κάτω! Γνωρίζω ότι τώρα γίνεται κάποια αξιολόγηση της κατάστασης στον Ασπρόκρεμμο, αλλά χωρίς να είμαι αυτή την στιγμή παρών εκεί, συμφωνώ ότι δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Τονίζω ότι εγώ επειδή είμαι καλός γνώστης του Ασπρόκρεμμου και τον ξαναέζησα σε τέτοιες δόξες το 2004 δεν έχω πρόβλημα να διεξαχθεί εκεί ο διαγωνισμός. ξέρω και που να πάω και τι να κάνω! Επειδή όμως και εμένα μου είπαν κάποιοι αν γίνεται να γίνει αλλού ο διαγωνισμός, εγώ θα εισηγηθώ δημοσίως μια άλλη λύση: Έχοντας πάει σε όλα τα κύρια φράγματα μεταξύ Πάφου και Λευκωσίας αυτή την περίοδο, θα πρότεινα ο διαγωνισμός να γίνει στον Κούρη. Όχι φυσικά σε όλο το φράγμα (μιλούμε για 35 χλμ ακτογραμμή!). Αλλά θα μπορούσε, με starting point την εκκλησία, και οι διαγωνιζόμενοι να έχουν πρόσβαση και στα δύο «πόδια» από την βόρεια πλευρά. Οι όχθες είναι πολύ πιο «βατές» για πεζοπόρους, έχοντας κι αρκετά πιο δύσκολα σημεία για τους «αρρωστα πορωμένους», ψάρια υπάρχουν, και οι διαγωνιζόμενοι μπορούν εύκολα να ξανιστούν σε περίπου 6 χιλιόμετρα όχθης χωρίς να κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή να σκοτωθούν! Επιπρόσθετα, ο Κούρης είναι πιο κοντά σε Λευκωσία (1 ώρα αντί 1 ½+) και άρα η επιστροφή μετά την ταλαιπωρία λιγότερο επίπονη. Γνωρίζω ότι αυτό δημιουργεί κάποια μικροπροβλήματα (όπως πχ να ειδοποιηθούν όλοι για την αλλαγή και να καθοριστούν αν χρειάζεται τα όρια της περιοχής του διαγωνισμού) αλλά πιστεύω ότι και οι διαγωνιζόμενοι θα το ευχαριστηθούν παραπάνω και πιθανότατα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

Αυτή είναι μια απλή εισήγηση. Και η Γερμασόγεια προσφέρεται, ενώ έχω επιφυλάξεις για Καλαβασό. Η απόφαση θα ληφθεί φυσικά από το ΔΣ του Συνδέσμου. Ότι κι αν αποφασίσουν, σημασία έχει να περάσουμε καλά!

Ditto!!!!

psarakas

Post by psarakas »

:doh:
Σαν να και έχεις δικαιο Ρολάν!
Στον ασπρο αναμιση φορά πήγα.Δεν ήξερα αυτα τα δεδομένα.
catch and release

PrEdAtΩR

Post by PrEdAtΩR »

Ρολανδο Κουρη στον επομενο αγωνα. Μιλησα με τα ατομα που πηγαν εκει και προσφερεται ο Ασπροκρεμμος για τον ομαδικο αγωνα. ΒΟΟΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οπως ειπε ο Γιαννης θα κατεβουν πολλα δυνατοι ψαραες απο το εξωτερικο για αυτο βαλτε ολοι τα δυνατα σας να τους το πιαμε το Κυπελλο!!!! :twisted: :twisted:

(CyBasser)

Post by (CyBasser) »

PrEdAtΩR wrote:Ρολανδο Κουρη στον επομενο αγωνα. Μιλησα με τα ατομα που πηγαν εκει και προσφερεται ο Ασπροκρεμμος για τον ομαδικο αγωνα. ΒΟΟΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οπως ειπε ο Γιαννης θα κατεβουν πολλα δυνατοι ψαραες απο το εξωτερικο για αυτο βαλτε ολοι τα δυνατα σας να τους το πιαμε το Κυπελλο!!!! :twisted: :twisted:
Σεβαστή η απόφαση του ΔΣ ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων.

Let the best win! :D
There is fishing, and there is BASS FISHING!
ALWAYS PRACTICE CATCH AND RELEASE!!!

COACH

Post by COACH »

Πολλοί άνθρωποι θα είναι εκεί, χειρότερα για όλους σίγουρα. Δεν είναι καλός χώρος για τέτοιο αγώνα. :!: :shock:

caveman

Post by caveman »

Μια χαρά είναι ο χόρος.
Ήμουν εκεί σήμερα το πρωί.

COACH, για διαγωνισμό λαβρακιού πάμε, όχι πικνίκ :wink: :!:
Στις εκλογές 2013, ψηφίζουμε:
==ΤΟΥΡΝΑ==

bassno1

Post by bassno1 »

Ο Ασπρόγκρεμος έχει ηλιόψαρα :?:
Είναι σημαντικό.

C&R

Post by C&R »

Πήγα το Σάββατο στον Ασπρόγκρεμο, προσπάθησα να ψαρέψω εκεί.

Πραγματικά δεν έχει χώρο για τον αγώνα.

Δεν βρήκα χώρο ούτε για ένα άτομο όχι για 5 ή 10…

Νομίζω είναι η χειρότερη απόφαση να κάνουμε τον αγώνα εκεί!
Vadim τι εννοείς είχεν πολλούς ψαράδες? Σε ποια μεριά του φράκτη ήσουν ανατολικά, δυτικά?

Υπάρχει παρα πολλuς χώρος για ψάρεμα.

MariosK

Post by MariosK »

bassno1 wrote:Ο Ασπρόγκρεμος έχει ηλιόψαρα :?:
Είναι σημαντικό.
Φίλε έχει αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν εδραιωθήκαν τόσο όσο σε άλλους φράχτες. Φαίνεται δεν έχει πολλύ καιρό που εμπίκαν.

C&R

Post by C&R »

Έχει γίνει αξιολόγηση του φράκτη.

Η κατάσταση έχει ως έξεις:

1. Η ανατολική μεριά του φράκτη είναι προσβάσιμη με δυσκολία
2. Όπως ξέρετε το ψάρεμα στον πάνκο και απόσταση 50-80 μέτρων αριστερά και δεξιά του πάνκου απαγορεύεται το ψάρεμα
3. Η δυτική πλευρά του φράκτη , εκτος από ορισμένα σημεία κοντά στον πάνκο που είναι μη προσβάσιμα, έχει πολύ ωραία σημεία και πολύ καλή πρόσβαση αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων η πεζοπορία γίνετε σε χωματόδρομο
4. Υπάρχει πολύ καλός πληθυσμός από ψαρια μετρήσιμα στα shallows χωρίς να δούμε ψαρια σε φωλιές. Πιάστηκα τέσσερα μετρήσιμα ψαρια και είχαμε 4 follows από 40aria ψαρια. Αυτά χωρίς να γίνει σοβαρό ψάρεμα λόγω χρόνου

Επομένως για διευκόλυνση των διαγωνιζομενων έχουμε αποφασίσει τα έξεις:

1. Το ψάρεμα στον διαγωνισμό θα απαγορεύεται σε όλη την ανατολική πλευρά καθώς επίσης κα στον πάνκο μέχρι το πύργο του φράκτη (Δείτε χαρτη - η κόκκινη περιοχή είναι αυτή που θα απαγορεύεται το ψάρεμα)
2. Το σημείο συνάντησης παραμένει στον πάνκο (δυτική πλευρά). Εκεί θα γίνει το registration και θα δοθούν οι τελευταίεες οδηγίες.
3. Όταν είμαστε έτοιμοι θα υποδειχθεί το σημείο εκκίνησης που θα είναι κάπου στην μέση τις δυτικής πλευράς του φράκτη
4. Το ψάρεμα στον Aσπροκρεμο θα επιτρέπεται μέχρι και τις 6/5/2012

Παρακαλείστε όπως:

1. Δηλώσετε το συντομότερο δυνατό τις συμμετοχές σας ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε το διαγωνισμό καλύτερα. Δηλώσεις συμμετοχής μετά τις 30/04/2012 δεν θα γίνουν αποδεκτες.
2. Αυτοί που δεν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους παρακαλούνται όπως το κάνουν πριν το διαγωνισμό για να γλιτώσουμε χρόνο

Παιδιά competitive bass fishing στην Κύπρο δεν είναι απλά ψάρεμα. Χρειάζεται εκτος από γνώσεις για το ψάρεμα του μεγαλοστόμου καλή στρατηγική και φυσική κατάσταση. Έχουμε πει ότι θα βγάλουμε πρωταθλητή Κύπρου φέτος επομένως ο πρωταθλητής θα πρέπει να πληρεί τις προιποθεσεις :lol:

By the way , θα έχουμε αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό φέτος επομένως ξεκινάτε προπόνηση όσο το δυνατό ποιο σύντομα. Το κύπελλο δεν πρέπει να φύγει από την Κύπρο! 8)

Αν οποιοσδήποτε θέλει βοήθεια με τον ασπροκρεμο όσον αφορά κατευθύνσεις και δρόμους να επικοινωνήσει μαζί μου.
Attachments
Aspro comp.jpg
Aspro comp.jpg (303.39 KiB) Viewed 6206 times

bassno1

Post by bassno1 »

Παιδιά ο Ασπρόγκρεμος ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ :naughty:
Η μόνη λύση είναι ο Κούρρης. :handgestures-thumbupright:

Μειονεκτήματα Ασπρόγκρεμμου: :hand:
1. Μεγάλες αποστάσεις.
2.Τα σάντου'ι'τς και το νερό θα χογλάσουν.Δεν μπορεί ο καθένας να κουβαλά και μια παγωνιέρα μαζί του.
3.Τα λίγα προσβάσιμα σημεία είναι κατηλειμμένα απο νωρίς απο τους διάφορους ''γνωστούς''.
4.Εάν συμβεί οτιδήποτε τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ μακριά.
5.Οι κριτές θα έχουν πολύ δύσκολο έργο λόγω της τεράστιας απόστασης που θα διανυθεί από τους συμμετέχοντες.
Δεν αναφέρομαι στο αν θα πιαστούν ψάρια γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τέτοιο πράγμα ούτε τις συνθήκες της ημέρας του αγώνα, ανεξάρτητα αν σε τετράωρο ψάρεμα την Κυριακή απο τρία άτομα κτύπησε μονο ένα λαυράκι μη μετρίσημο.

Πλεονεκτήματα Κούρρη: :dance:
1.Μικρές αποστάσεις σχετικά.(βόρεια πλευρά)
2.Τα αυτοκίνητα πολύ κοντά.(Εκκλησία).Τα σάντου'ι'τς και το νερό η/και οι μπύρες :lol: παραμένουν κρύα χωρίς να χαλάσουν. :clap:
3.Αρκετός χώρος στην βόρεια πλευρά.Όποιος θέλει και αντέχει πηγαίνει και στην δυτική πλευρά.
4.Περισσότερη ασφάλεια.
5.Ευκολότερο το έργο των κριτών.
6.Απο ότι ξέρω και ακούω ο Κούρρης έχει καλύτερα αποτελέσματα αυτή την στιγμή.ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ γιατί επαναλαμβάνω κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα δώσει η συγκεκριμένη μέρα στα δύο φράγματα.
Στον πρώτο διαγωνισμό αν θυμάστε η Καλαβασός δύο εβδομάδες πρίν τον διαγωνισμό έδινε πολύ καλά αποτελέσματα ενώ την ημέρα του διαγωνισμού ήταν φτωχά.(πέντε μετρήσιμα ψάρια απο τριάντα άτομα)

Αυτά για προβληματισμό.Δεκτές όλες οι απόψεις.Περιττό να πω ότι θα λάβω μέρος όπου και να γίνει ο διαγωνισμός. :dance:

MariosK

Post by MariosK »

Φίλε δυστηχώς με τον Κούρη υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, της Κυριακές είναι γεμάτο κόσμο :(.

Post Reply

Return to “Ψάρεμα γλυκού νερού”