Δίκτυα - νόμιμες αποστάσεις
Re: Δίκτυα - νόμιμες αποστάσεις
mia fora pu epia psarema me tin antena irtan 3 plasmata jame je ekatsan lio parakato, basika eperimenan na fuw alla en efefka. meta pu lio embikan mesa me mia kouppa misinenia dixtua je arkepsan na kleioun to kolpoui. i fasi en oti ezitisan mu na fuw pou jame gia na men piastei to dixtu pas to anjistri. meta pu epia na dw ti epiasan afou ekamnan je panairka elupithika toso polla.. itan gemato kati kourkounoues pu an tes tianiseis itan na meinei mono i petsa.
EDW KUPROS!!!!! NTROPI
EDW KUPROS!!!!! NTROPI
μια η λυση.λιμνουα μες την αυλη μας γεματη ψαρκα!
Γαδάροι φίλε μου πολλοί στην Κύπρο. Εγώ που εννα πάω να φκάλω άδεια στο τμήμα αλιείας εννα τους ζητήσω τζαι ένα τηλέφωνο για καταγγελίες τζαι όποτε βλέπω κανένα που ψαρέφκει παράνομα εννα τους πιάνω. Εφαρμόστε το όλοι πέρκι έτσι γίνει κάτι.Nikolas wrote:mia fora pu epia psarema me tin antena irtan 3 plasmata jame je ekatsan lio parakato, basika eperimenan na fuw alla en efefka. meta pu lio embikan mesa me mia kouppa misinenia dixtua je arkepsan na kleioun to kolpoui. i fasi en oti ezitisan mu na fuw pou jame gia na men piastei to dixtu pas to anjistri. meta pu epia na dw ti epiasan afou ekamnan je panairka elupithika toso polla.. itan gemato kati kourkounoues pu an tes tianiseis itan na meinei mono i petsa.
EDW KUPROS!!!!! NTROPI
Who the cap fit
Let them wear it
Let them wear it
Φίλε μου, είδα τζιαι εγώ το τόπικ που αναφέρεις.Someone wrote:gdeme wrote:Εγώ μιλησα ξεκαθαρα σε περιπτωσεις που ο Χ ψαράς με δυκτια είναι νόμιμος.
Αλλά και παράνομος να έιναι παλι δεν σημαινει οτι πρέπει να βγάλουμε εμείς το φίδι απο την τρύπα με ότι αντίκτυπο και αν εχει αυτο έιτε για το ίδιο το άτομο έιτε για το σύνολο των ερασιτεχνών.
Και το τοπικ το ειδες,αλλα μαλλον το πηρατε πιο χαλαρά (για να το πώ έτσι ανάλαφρα). Αστειευόμενοι ρε παιδί μου (παρά την σοβαρότητα του, και αυτο αποδεικνύεται άπο αυτο εδώ το τοπικ που τελικα όντως καποια πράγματα σας πειραζουν)
http://www.cyprusfishingmagazine.com/fo ... ?f=1&t=665
Να σου πώ την αλήθκεια, περιμένω πώς τζιαι πώς τον καιρό που θα πρέπει να φκάλλουμε άδεια ΟΥΛΛΟΙ για να ψαρεύκουμε ακόμα τζιαι με καλάμια.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Δυστυχώς επέρασαν οι εποχές που εμπορούσαμε να λαλούμε ότι η Θάλασσα ανήκει σε όλους. Η θάλασσα δεν ανήκει σε κανένα, τζιαι για να να έχω το δικαίωμα να "αφαιρώ" οτιδήποτε, πρέπει να δέχομαι τζιαι τον οποιοδήποτε έλεγχο/κανονισμό.
Τζιαι ναι, αν έφτασες τα 5 κιλά τζιαι είδες τον δεκάκιλο τον ορφό, να τον αφήσεις!
Επίσης λέεις, "εννα έρτει ο καιρός που θα δικαιούμαστε να πηέννουμε ψάρεμα κάθε Τετάρτη τζιαι Κυριακή". Εγώ πιστεύκω ότι μόνο αν επιτρεπόταν μια φορά το ΜΗΝΑ το ψάρεμα για τον καθένα εννα μπορέσει να ανασάνει λλίον η θάλασσα.
Όπως έσιεις τζιαι εσύ "συναδέλφους" που όπου κόψουν ψάρι μακελλεύκουν το, τζιαι παν ξανά τζιαι τη νύχτα με μπουκάλεις μήπως τζιαι έφυε τους κανένα, όπως έχουν οι "βαρκάρηδες" "συναδέλφους" που σύρνουν δίχτυα όπου φτάσουν, υπάρχουν τζιαι οι "καλαμάδες" που αν τύχει τζιαι κόψουν κανένα κοπάδει σορκούθκια ή μουρμουρούθκια εν σηκώνονται ώσπου να γεμώσει η σίκλα με ψαρούθκια των 50 γραμμαρίων.
Τούτοι ούλλοι πρέπει να αποθθαρύνονται που το να συνεχίσουν το "χόμπυ" τους. Έτσι τύποι, αν τους αναγκάσεις να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες τζιαι νιώσουν λλίο έλεγχο θα σταματήσουν να ασχολούνται. Εν την ευκολία τους που γυρεύκουν τζιαι τίποτε άλλο.
Εσύ είμαι σίουρος ότι θα συνεχίσεις, τζιαι μάλιστα θα έσιεις τζιαι την ευκαιρία για ακόμα πιο καλές ψαρίες. Τζιαι θα μπορείς να λαλείς πιό εύκολα "εν δεκάκιλος τούτος, αλλά τούντη φορά εννα του τη χαρίσω".
Επομένως μεν τσακώνεστε για κάτι που ουσιαστικά συμφωνείτε. Τζιαι δέτε τί θα κάμουμε για να σταματήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ οι μεθόδοι "μαζικής" αλιείας. Μόνο οι επαγγελματίες έχουν λόγο να σύρνουν δίκτυα, οι υπόλοιποι πρέπει να σταματήσουν. Εν πάει άλλο![/quote]
Φιλε μου συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα το θεμα ειναι το ΑΝ
θα γινονται ελεγχοι ουτως ωστε να τηρουνται αυτα γιατι οπως ξερουμε και για τους φρακτες πρεπει να εχεις αδεια για να ψαρεψεις αλλα εγω προσωπικα που το 1999 που φκαλω καθε χρονο αδεια εν ειδα ποτε μου καποιο του Τ.Α. τζαι να με ρωτησει αν εχω αδεια.Προσωπικα περυσι οταν εψαρευκα στη θαλασσα ηρταν 2 ατομα του Τ.Α. να μου δωσουν ενα εντυπο για το μεγεθος του καθε ψαριου που δικαιουσε να πιαεις, και οταν τους ειπα για τους φραχτες οτι επρεπε να τους περιπολουν ειπαν μου οτι γινεται καθημερινα τζαι οταν ειπα τους οτι εγω εν ειδα ποτε κανενα εμασουσαν τα λογια τους.
Γι'αυτο πιστευω οτι ειναι να γινει θα πρεπει να γινει απο εμας(καλαμαες,ψαροτουφεκαες,τζαι επαγγελματιες βαρκαριες) και συντομα.
ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΟΓΗ.......
- AggelosLRK
einai diskolo na valoun nomo pou na poula ta dixtia mono se epaggelmaties psarades?
- mourmouros
- konstantinos kalogir
- mourmouros
Re: Η Μουρμούρα
Δεν έκαμα, τον προειδοποίησα μόνο, του τη φυλάω όμως....
κλι κλι....τα ψαράκια μου!!!
- konstantinos kalogir
Εν νομίζω να πάει τζιαμέ ξανά, άφικε και τίποτε για να ξαναπάει;;;;;
ιναμπο τουτο ποδιλατουι τζαι εβαλαν του τζαι μηχανι
ρε φιλε τουτο το πραμα εν να μονο ξεφτιλα αλλα και ντροπι προς τους ψαραδες οποια ματια και αν τους βλεπουν να βαλει δυχτια στα 40 εκατοστα νερο για να πιανει οτι περασει ,τζαι σαλιαρος ,τζαιμουρμουρουι ,τζε τζεφαλουι ,ουλα σε -ουι
εν λογω τουτον που εκαταντισαμεν ετσι ,ακομα εν κανει ιναμπου καμνουν οι ιδιοι αλλα παροτρινουν και αλλους να βαζουν δυχτυα

ρε φιλε τουτο το πραμα εν να μονο ξεφτιλα αλλα και ντροπι προς τους ψαραδες οποια ματια και αν τους βλεπουν να βαλει δυχτια στα 40 εκατοστα νερο για να πιανει οτι περασει ,τζαι σαλιαρος ,τζαιμουρμουρουι ,τζε τζεφαλουι ,ουλα σε -ουι

εν λογω τουτον που εκαταντισαμεν ετσι ,ακομα εν κανει ιναμπου καμνουν οι ιδιοι αλλα παροτρινουν και αλλους να βαζουν δυχτυα
- mourmouros
Τον λυπάμαι τούτον τον τόπο, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας...
κλι κλι....τα ψαράκια μου!!!
μα τουτος πρεπει να εν τζιει που τον τοπουζο για να εχει τζαι βαρκουα ,τζαια τιν χρησιμοπεια σε ετσι παραλιες με ετσι ανεση ,ομως την ιδια ζυμια καμνει τζαι με τους αλλους που εν πιο διακριτικοι τζαι φορουν ποδινες ται βαλουν ως τζαμε που εν ιβρεχουνται τζαι καρτερουν τιν πλυμιριδα να τους φερει εξω τα μικροψαρα να μπλεχτουν μες τα δικτυα
shame on them
shame on them

- konstantinos kalogir
Ρε φίλε καταγγελία και κανεί, μεν τους ξαναφήσεις!! Τωρά τα ψαράκια που πιένουν τζιαμέ εν τελιώνουν ούλα σε -ούι, έχει μεγάλα ψάρια που γυαλώνουν τωρά, ένας γνωστός μου έπιασε προχτές λαυράκι 2.5 κιλά με την αντένα..... Εν για αυτό που τα ψάρκα χάνουντε που τις ακτές... Τι περιοχή αν επιτρέπετε;
Re: Ξεφτηλα!!
καταγγελια αμεσως!!
σιγουρα νομιζει οτι εν τζε εξυπνος! τουτος αν παει ετσι 2-3 φορες τη βδομαδα κανει μεγαλη καταστροφη.ασε που μπορει να πνιξει κανενα ψαροτουφεκα που παει για λαυρακια και δοκει μες τα διχτυα.αμαν πιον μες τουντο τοπο! οτι κοψει ο νους του καθε πελλου 

Σε ποση αποσταση απο την ακτη μπορει καποιος να απλωσει δυκτια??? Οι λιμενοβραχιονες θεωρουντε ως ακτη? τι επιτρεπεται και τι απαγορευετε? υπαρχει νομοθεσια για αυτα τα θεματα?
Esox Lucius
πέραν που το σοβαρό της υπόθεσης με τα δίχτυα,
άραγες κάμνει ποηλατούιν ο τύπος με τη σύζυγο του, τζαι έχουν την μηχανή εφεδρική ???
το κάθισμα για ρίξιμο διχτυού εν παίζεται...ειδική πραγγελία !!!
α..τζαι πιστέφκω ο τύπος να κλώνει τη μηχανή με το πόιν του για να κάμνει βάλιες....
καταγγελία !!!! χμμμ...να μεν τους επιχορηγήσει η ΕΕ για τη 'πράσινη' λύση (βλέπε ποηλατούιν) κίνησης

άραγες κάμνει ποηλατούιν ο τύπος με τη σύζυγο του, τζαι έχουν την μηχανή εφεδρική ???
το κάθισμα για ρίξιμο διχτυού εν παίζεται...ειδική πραγγελία !!!
α..τζαι πιστέφκω ο τύπος να κλώνει τη μηχανή με το πόιν του για να κάμνει βάλιες....
καταγγελία !!!! χμμμ...να μεν τους επιχορηγήσει η ΕΕ για τη 'πράσινη' λύση (βλέπε ποηλατούιν) κίνησης

που κουρκούνα....μέχρι τούνα....