Όλοι θα έχουμε ακούσει την έκφραση ΄ Το έφαγε η θάλασσα’ . Είναι μια συνηθισμένη έκφραση όταν βλέπουμε αντικείμενα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό και δεν έχουν πλυθεί καλά να παθαίνουν σοβαρές διαβρώσεις. Μάλιστα αρκετά ναυάγια τα οποία είναι από λεπτό ξύλο ή λεπτό σίδερο με την πάροδο του χρόνου διαλύονται κυριολεκτικά μέσα στο θαλασσινό νερό. Το ίδιο παθαίνουν και κάποια οχήματα αλλά και τρόλεϊ μεταφοράς τα οποία οι κάτοχοι τους δεν τα πλένουν ικανοποιητικά με φρέσκο νερό και αφήνουν το αλάτι να τα διαλύσει.. Τα τρόλεϊ μεταφοράς μπορώ να πω ότι είναι η ασφάλεια μας μέσα και έξω από την θάλασσα. Με ένα καλό και τρόλεϊ μπορούμε με άνεση και ασφάλεια να μεταφέρουμε και να ρίξουμε στην θάλασσα σκάφη από 3 μέχρι 9 μέτρα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία εάν υπάρχει ράμπα καθέλκυσης. Σε αντίθετη περίπτωση με ένα τρόλεϊ το οποίο δεν είναι καλά συντηρημένο ή καλά κατασκευασμένο μπορούμε να διατρέξουμε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια μας και την ασφάλεια του σκάφους μας.  Στις μέρες μας όλα σχεδόν τα τρόλεϊ γίνονται από γαλβανισμένη λαμαρίνα η οποία έχει αρκετές αντοχές στην σκουριά. Ένα τρόλεϊ όμως όσο καλό και να είναι εάν δεν τύχει της κατάλληλης συντήρησης όταν βγει από το νερό είναι θέμα χρόνου για να υποστεί κάποια φθορά. Ίσως η φθορά να μην είναι εμφανής Η ζημιά δεν γίνετε από την μία μέρα στην άλλη αλλά σιγά σιγά και ύπουλα. Στην αρχή μπορεί να μην προσέξετε εμφανή εξωτερικά σημάδια αλλά η διάβρωση έχει αρχίσει να κάνει την δουλειά της από μέσα προς τα έξω. Έτσι λοιπόν πρέπει να ακολουθάμε κάποιους βασικούς κανόνες όταν ξεπλένουμε το τρόλεϊ μας.

1)      Πρέπει να πλένουμε καλά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά όλες τις επιφάνειες στο τρόλεϊ μας και να αφήνουμε το νερό να ρέει από την μια πλευρά μέχρι να βγει από την άλλη (φώτο 3+4)

2)      Πρέπει να πλένουμε καλά τα ηλεκτρικά σημεία στο τρόλεϊ μας ασχέτως εάν αυτά είναι σφραγιστά ή όχι (φώτο 5+6)     

3)      Πρέπει να πλένουμε καλά τις σούστες, τους τροχούς μέσα και έξω.(φώτο  7+8)

4)      Πρέπει να πλένουμε καλά όλα τα ράουλα (φώτο 9+10)

5)      Πρέπει να πλένουμε καλά την χούφτα, τον εργάτη και τον ιμάντα ασφαλείας (φώτο 11)

6)      Μπορούμε επίσης να ψεκάσουμε με λάδι ή λιπαντικό την χούφτα και το σύστημα ηλεκτροδότησης (φίσια)

7)      Γρασάρουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με γρασαδόρο τους τροχούς

8)      Πάντοτε ελέγχουμε πριν από κάθε χρήση ότι το ηλεκτρικό σύστημα στο τρόλεϊ μας εργάζεται κανονικά.

Όταν είμαστε σίγουροι ότι όλα τα ράουλα και οι χούφτες είναι σωστά ρυθμισμένα για το σκάφος μας και εργάζονται κανονικά, όταν έχουμε βεβαιωθεί ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση εργάζεται σωστά , όταν γρασάρουμε και λιπαίνουμε σωστά και τακτικά το τρόλεϊ μας τότε είμαστε σίγουροι ότι το τρόλεϊ δεν θα μας προδώσει. Φυσικά συνιστάτε όπως κάθε δύο με τρία χρόνια και ανάλογα με την χρήση που του κάνουμε πρέπει να το παίρνουμε στον τεχνικό μας ο οποίος θα ελέγξει τα ρουλεμάν και άλλα σημεία του τρόλεϊ . Εμείς πρέπει απλά να παρατηρούμε με προσοχή το τρόλεϊ με όλα του τα μέρη (ιμάντα-εργάτη-τροχούς-ράουλα-χούφτα) και να είμαστε σίγουροι ότι όλα βρίσκονται σε καλή κατάσταση πριν το μετακινήσουμε. Ακόμη θα συμβούλευα τους συνάδελφους ψαράδες να προτιμήσουν να πληρώσουν κάτι περισσότερο και να διασφαλίσουν ένα λάστιχο ρεζέρβα το οποίο μπορεί να τους ξελασπώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σκεφτείτε να πάτε με το τρόλεϊ σας και το σκάφος σε ένα απόμερο τόπο κάποια πολύ πρωινή ή απογευματινή ώρα και να μείνετε από λάστιχο!

Καλό πλύσιμο λοιπόν, συντήρηση και πάνω από όλα πρόληψη.