Μεγάλη δυσφορία αλλά και θυμό έχει προκαλέσει η απόφαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου να απαγορεύσει τη χρήση της κύριας και μεγάλης ράμπας καθέλκυσης σκαφών στο Λιμανάκι του Λατσιού. Ο λόγος για αυτή την απόφαση είναι η έλλειψη σωστής διαχείρισης αλλά και η απαράδεκτη συμπεριφορά αρκετών χρηστών της ράμπας. Μιλώντας με πρώην λειτουργό της Αρχής Λιμένων ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος στο Λιμανάκι του Λατσιού, μας τόνισε ότι η χρήση της ράμπας από ιδιώτες προκαλούσε σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα αρκετοί χρήστες έμπαιναν στο χώρο και αφού καθελκούσαν το σκάφος τους στην συνέχεια άφηναν τα τρόλεϊ μεταφοράς πλησίον της ράμπας ή μέσα στο χώρο προκαλώντας αρκετές φορές κυκλοφοριακή συμφόρηση ή ακόμη και συνθήκες επικίνδυνες για πρόκληση ατυχήματος. Πέραν τούτου κάποιοι ασυνείδητοι με το που έφταναν από στο λιμανάκι για να ανελκύσουν το σκάφος τους άφηναν πολλά σκουπίδια και άλλες ακαθαρσίες επάνω στη ράμπα. Κάποιοι ιδιοκτήτες σκαφών και τρόλεϊ μεταφοράς, εγκατέλειπαν τα σκάφη ή τα τρόλεϊ τους στο χώρο στάθμευσης για περισσότερο από έξι μήνες έχοντας μάλιστα απαιτήσεις από την Αρχή Λιμένων σε περίπτωση που για κάποιο λόγο προκαλείτο ζημιά ή κλοπή στα αντικείμενα τους.

Για να μπορέσει ο χώρος να χρησιμοποιηθεί σωστά και να αξιοποιηθεί σωστά θα πρέπει να υπάρχει ένα σωστό σύστημα διαχείρισης το οποίο να είναι και οικονομικά βιώσιμο αλλά και να προσφέρει εξυπηρέτηση αλλά και σωστές συνθήκες λειτουργίας του χώρου στους επισκέπτες. Θα μπορούσε για παράδειγμα να τοποθετηθεί ηλεκτρονικό μηχάνημα ή και ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου και εξόδου από το χώρο όπως γίνεται στα αεροδρόμια. Ο χρήστης θα μπορούσε να εισέρχεται στο χώρο με ένα μικρό κόμιστρο για περίπου μισή ώρα για να καθελκύσει το σκάφος του και στην συνέχεια να απομακρύνει το αυτοκίνητο του και το τρόλεϊ του από την περιοχή της Αρχής Λιμένων σε παραπλήσιο χώρο. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να το ανελκύσει όταν επέστρεφε πίσω στο λιμάνι. Αυτή η μέθοδος θα απέτρεπε τους χρήστες να εγκαταλείπουν το όχημα ή και το τρόλεϊ τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώρο. Θα μπορούσε επίσης να δοθεί η διαχείριση της ράμπας σε ιδιώτη έτσι ώστε να μην επωμίζεται η Αρχή Λιμένων ούτε το επιπλέον κόστος λειτουργίας αλλά ούτε και να χρειάζεται προσωπικό προς αυτό το σκοπό.

Άλλη μια πιθανή λύση, είναι η δημιουργία μιας εξωτερικής ράμπας καθέλκυσης σκαφών στην έξω πλευρά του Λιμανιού καθώς υπάρχει φυσική προστασία από τους κυματοθραύστες από το Λιμανάκι. Η κατασκευή μιας ράμπας εξωτερικά θα διευκόλυνε τους ιδιώτες που θα ήθελαν να καθελκύσουν με ασφάλεια το σκάφος τους ενώ παράλληλα δεν θα υπήρχαν διαχειριστικά προβλήματα αλλά και κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στο Λιμανάκι.

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμη μία ράμπα στην απέναντι πλευρά πλησίον των εστιατορίων της οποίας όμως η χρήση της, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι επικίνδυνη και προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες σκαφών καθώς η αυξημένη τροχαία κίνηση αλλά και η αυξημένη παρουσία κόσμου δεν επιτρέπει την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση του τρόλεϊ στη ράμπα ενώ η ράμπα δεν έχει χώρο πλαγιοδέτησης του σκάφους για να μπορέσει ο χρήστης να το ακινητοποιήσει για να απομακρύνει το αυτοκίνητο του. Το Λιμανάκι του Λατσιού είναι χωρητικότητας περίπου 250 σκαφών από πέντε μέχρι 13 μέτρα αν και σήμερα γίνεται χρήση και για πιο μεγάλα σκάφη αναψυχής αλλά και για τουριστικά σκάφη. Η σωστή και βιώσιμη διαχείριση είναι ένα βασικό θέμα το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί άμεσα αλλά να εξευρεθούν και τρόποι διευκόλυνσης του κοινού για τη χρήση του. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα δημόσια έργα έχουν κατασκευαστεί από κρατικά χρήματα τα οποία απορρέουν κυρίως μέσα από τις φορολογίες που πληρώνουν οι πολίτες.