Στην Περιοχή Lady's mile σε βάθος εκατό πενήντα μέτρα ο φίλος Στέλιος Χριστοδούλου, κατασκευαστής των τεχνητών δολωμάτων DevilMan, ενώ ψάρευε με κάθετες τεχνικές (ζόγκα) ξαφνικά ένιωσε ένα δυνατό τσίμπημα στο καλάμι του. Το καλάμι ένα Major Craft για slow jigging με νήμα P20 και παράμαλλο 0,47 mm εξοπλισμός ο οποίος αποτείνεται σε ψάρια μέχρι τριάντα κιλά.

Στην αρχή ο φίλος Στέλιος δεν κατάλαβε τι είχε πιάσει καθώς μετά το πρώτο τσίμπημα το καλάμι έδειχνε λες και είχε πιαστεί στον βυθό. Μετά όμως από περίπου κανένα δεκάλεπτο κατάφερε να σηκώσει το ψάρι από τον πυθμένα και κατάλαβε ότι το ψάρι ήταν ακόμη στο καλάμι.

Το ψάρι παρέσυρε τον ψαρά και το σκάφος του αρκετή απόσταση και πάλεψε για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να κουραστεί και να ξεκινήσει να ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Ο Στέλιος ειδοποίησε και άλλο σκάφος το οποίο έσπευσε στην περιοχή για να τον βοηθήσουν καθώς δεν γνώριζε τι είχε πιάσει αλλά σίγουρα κατάλαβε ότι επρόκειτο για τεράστιο ψάρι.

Τελικά μετά από ενάμιση ώρα το ψάρι βγήκε στην επιφάνεια. Επρόκειτο για το γνωστό COW SHARK ή Mud Shark. Το επιστημονικό του όνομα είναι Hexanchus griseus – Bluntnose sixgill shark. Ένα ακίνδυνο είδος καρχαρία, το οποίο ζει στον πυθμένα και τρέφεται κυρίως με μαλάκια. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα πέντε μέτρα και τα επτακόσια κιλά.

Ο συγκεκριμένος ήταν περίπου τρία μέτρα και κοντά στα εκατό με εκατό πενήντα κιλά. Οι ψαράδες αφού έβγαλαν το αγκίστρι από το στόμα του ψαριού το απελευθέρωσαν για να πάει πίσω στον βυθό και στο φυσικό του περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αλιεία καρχαρία απαγορεύεται.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://bit.ly/2ZZLcqB