28 Οκτωβρίου και μιας και είναι αργία είπαμε να το εκμεταλλευτούμε και να πάμε κανένα ψαρεματάκι. Είχαμε τρία νωπά δολώματα και με το που ξημέρωσε πήγαμε σε κάποια καλά κομμάτια για μολύβι φύλακα. Το βάθος στα 46-50 μέτρα και το σημείο μας είχε δώσει καλά ψάρια στο παρελθόν. Τελικά μέσα σε λιγότερο από είκοσι λεπτά χάσαμε και τα τρία δολώματα με συνοπτικές διαδικασίες. Μάταια αλλάξαμε σημεία σε πιο βαθιά νερά. Από τα 45 μέτρα μέχρι και τα 70 παντού κουνέλια.

Προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε σιλικόνες στα 80 μέτρα αλλά και εκεί σχεδόν με το που πάτωσε η σιλικόνη κατατεμαχίστηκε από κουνέλια. Μη έχοντας πολλές επιλογές δοκιμάσαμε να ψαρέψουμε καθετή με νωπή γαρίδα. Πιάσαμε πέραν των 15 κουνελόψαρων κάποια εκ των οποίων άνω των τριών κιλών ενώ χάσαμε αρκετό εξοπλισμό και μας έφαγαν και αρκετά ψάρια πριν προλάβουμε να τα ανεβάσουμε. Επίσης προηγήθηκε και ένα κόψιμο σε tai rubber όπου έκοψαν όλο το βάρος. Συνοψίζοντας λοιπόν τις ζημιές χάσαμε, τρία δολώματα, ένα tai rubber, μία σιλικόνη και αρκετές καθετές και βάρη. Ζημιές άνω των €60 σε ένα ψάρεμα που τελείωσε κοντά στις 10 μιας και είχαμε ξεμείνει από αγκίστρια και εξοπλισμό.

Είχαμε και κάποιες χταποδιέρες μαζί μας αλλά τα τελευταία δύο με τρία χρόνια αποτελούν και τα χταπόδια είδος προς εξαφάνιση.

Η κατάσταση με τα κουνελόψαρα έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις στρατηγικές από το αρμόδιο τμήμα για συνεχόμενη αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Θα πρέπει να υπάρχει κάθε χρόνο κονδύλι για αποζημίωση των επαγγελματιών αλλά και επικήρυξη των ψαριών στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες. Με αυτό τον τρόπο ίσως να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τους αριθμούς τους σε σταθερά επίπεδα και να μην τους αφήσουμε να εξαπλωθούν.