Το μεγαλύτερο ναυτικό σαλόνι της Ανατολικής Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2022, σημείωσε τεράστια επιτυχία, φιλοξενώντας πέραν των 30,000 επισκεπτών στη Μαρίνα Λεμεσού, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στις 16 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση αυτή, που αδιαμφισβήτητα συνέβαλε σημαντικά στην εδραίωση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη σκαφών αναψυχής, προσέλκυσε για ακόμα μία χρονιά εκτενή και διεθνή ενδιαφέρον με επισκέπτες και δημοσιογράφους να επισκέπτονται το νησί μας αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.


Νέοι εκθεσιακοί χώροι, νέες εκδηλώσεις, ρεκόρ συμμετοχών, μοναδικές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλες εμπορικές συμφωνίες συντέλεσαν στην πρωτοφανή επιτυχία του Limassol Boat Show 2022. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα σκαφών αναψυχής, θαλάσσιων αθλημάτων, ψυχαγωγικής αλιείας, κατάδυσης και άλλων υπηρεσιών του κλάδου, διεθνής σεμινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων, κέντρο ενημέρωσης για το θαλάσσιο περιβάλλον και επιδείξεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Με βάση τα στοιχεία τα οποία καταγράφηκαν πέραν των 10,000 ατόμων επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο των σκαφών, εκ των οποίων 40% προέρχονταν από την Κύπρο και το 60% κυρίως από Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Ουκρανία αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.


Σημαντική παρουσία στην εκδήλωση έκαναν και φέτος πολυτελή σκάφη τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο, από 80 κορυφαίες εταιρείες από τη Κύπρο, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Φινλανδία «κλέβοντας» την παράσταση. Με τη συνολική τους αξία τους να ξεπερνά τα €70 εκ. η εντυπωσιακή εξωτερική τους εμφάνιση και ο αισθητικά κομψός εσωτερικός τους σχεδιασμός, σαγήνευσε τα βλέμματα όλων δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.


Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στην παρουσίαση των αυτοκινήτων πολυτελείας από την εταιρεία E-Cars Cyprus, τον Πλατινένιο Χορηγό της φετινής Έκθεσης. Το Limassol Boat Show 2022, διακοσμήθηκε με supercars τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Κύπρο αλλά και αποκαλύψεις αυτοκινήτων του 2023, όπως το Maserati Grecale και το Maserati MC20.


Το πρόγραμμα της τριήμερης Έκθεσης εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο με μία ξεχωριστή επίδειξη μόδας. Το VIP Superyacht Charity Fashion Show, το οποίο συγκέντρωσε εκλεκτούς προσκεκλημένους, φιλοξενώντας παράλληλα μία εντυπωσιακή επίδειξη μόδας από την καταξιωμένη Κύπρια σχεδιάστρια Κάλια Μονογιού και την ταλαντούχα πρωτοεμφανιζόμενη κόρη της Αθηνά, με νέες προτάσεις για άνοιξη-καλοκαίρι 2023.


Έπειτα από τη φετινή επιτυχία της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Dacor Advertising & Media Ltd, κύριος Άριστος Αριστείδου, ανέφερε ότι, «το Limassol Boat Show αποτελεί πλέον ένα πολυαναμενόμενο γεγονός, το οποίο όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τον αρχικό του στόχο καθιστώντας τη Λεμεσό ως ένα σημαντικό σταθμό σκαφών αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να κάνει ένα μεγάλο βήμα, επιτυγχάνοντας διεθνή αναγνώριση χάρη στην αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία του. Έχουμε θέση τον πήχη αρκετά ψηλά μαζί με τους εκθέτες και χορηγούς μας και έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε ένα Ναυτικό Σαλόνι αντάξιο αρκετών σημαντικών ναυτικών σαλονιών στην Ευρώπη. Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το εμπορικό ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν αρκετά ψηλό με τους πλείστους εκθέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις συναλλαγές κατά την διάρκεια της Έκθεσης».


Εκ μέρους της Μαρίνας Λεμεσού, ο Γενικός Διευθυντής, κύριος Νικηφόρος Παμπακάς, δήλωσε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που η Μαρίνα Λεμεσού συνδιοργανώνει και ταυτόχρονα φιλοξενεί για έκτη χρονιά το Limassol Boat Show. Φέτος ήταν ανανεωμένο, μεγαλύτερο και με ρεκόρ συμμετοχών, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει τη σημαντικότητα της Έκθεσης αυτής, τόσο για το νησί μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αδιαμφισβήτητα, ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ υψηλά τόσο από μεριάς διοργανωτών όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα η φετινή Έκθεση στην ολότητα της να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και προσδοκία».


Το Limassol Boat Show 2022 αποτελεί μία διοργάνωση της εταιρείας Dacor Advertising and Media Ltd και της Μαρίνας Λεμεσού.


Το Επόμενο Limassol Boat Show αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του στο www.limassolboatshow.com ή επικοινωνήστε με την εταιρεία Dacor Advertising and Media Ltd στο +357 25 577 750 και info@dacor.com.cy.