Πριν από µερικά χρόνια η Κύπρος µεγάλωσε ακόµη λίγο καθώς τα χειροποίητα τεχνητά του Κώστα Κέζου έσπασαν τα σύνορα και πέταξαν για άλλες χώρες όπου και εντυπωσίασαν. Το BR 200 ένα τεχνητό επιφάνειας στα είκοσι εκατοστά εντυπωσίασε αρκετούς φανατικούς σπιννεράδες σε Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία, Αµερική και Ισπανία.


Ένα αξιόπιστο τεχνητό, ποιοτικό και ανθεκτικό το οποίο δούλεψε καταπληκτικά στα περισσότερα αρπακτικά. Εκ τότε ο Κώστας ξεκίνησε να πειραµατίζεται µε νέες ιδέες. Μία πρώτη ιδέα ήταν να δηµιουργηθεί το ίδιο τεχνητό αλλά σε πιο µικρό µέγεθος. Αυτό πηγάζει µέσα και από την ανάγκη των ψαράδων να ασχοληθούν µε πιο µικρούς σε µέγεθος κυνηγούς οι οποίοι πολλές φορές αφθονούν στα παράκτια και προσφέρουν αρκετή δράση.


Έτσι λοιπόν µετά από µελέτες και αρκετές δοκιµές στο νερό γεννήθηκε το KZ BR 110. Το µικρό αδελφάκι του BR 200 το οποίο είναι 11 εκατοστά σε µήκος και 11 γραµµάρια σε βάρος. Ένα πολύ εύκολο top water τεχνητό το οποίο µπορεί να δουλευτεί και µε την τεχνική walk the dog και αργό µάζεµα αλλά και σε γρήγορο µάζεµα. Παράλληλα το τεχνητό µπορεί να δουλέψει απίστευτα στην τεχνική skipping όπου µαζεύοντας το τεχνητό γρήγορα ανεβοκατεβάζουµε την µύτη του καλαµιού και το ψαράκι µας παροµοιάζεται ψαράκι που τρέχει για να σωθεί εξιτάροντας έτσι τους θηρευτές.

Το τεχνητό κατασκευάζεται πάντοτε όπως και όλα τα άλλα από το χέρι του Κώστα Κέζου και ζωγραφίζεται σε χρώµατα που οι ίδιοι οι ψαράδες ανέφεραν ότι δουλεύουν καλύτερα. Υπάρχουν πέραν των οκτώ βασικών χρωµατισµών τα οποία µπορεί κάποιος να δει αλλά και να παραγγείλει από την σελίδα του Κώστα Κέζου www.kzlures.com. Τα τεχνητά εφοδιάζονται µε τις γνωστές σαγλαγκιές BKK για αξιοπιστία και µειωµένη φθορά.

Το τεχνητό δουλεύει µε όλα τα καλάµια, µαλακά, µέτρια ή και σκληρά µε το κάθε καλάµι να του δίνει διαφορετική πλεύση. Μέχρι σήµερα έχουν γίνει αναφορές για συλλήψεις µε το συγκεκριµένο τεχνητό λαυρακιών, κυνηγών, γοφαριών, βελονίδων, λούτσων και αρκετών άλλων αρπακτικών. Επίσης το τεχνητό έχει χρησιµοποιηθεί µε µεγάλη επιτυχία στα γλυκά νερά σε Κύπρο και Αµερική µε ιδιαίτερες επιτυχίες στα λαβράκια.


Φυσικά στο εργαστήρι το µάτι µας πήρε και κάτι άλλο το οποίο αναµένουµε να το δούµε και αυτό σύντοµα στην αγορά. Υποµονή λοιπόν και αναµένουµε.