Έντονος ενθουσιασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της Λεμεσού, καθώς μεγάλος αριθμός λαυρακιών έχει κάνει την εμφάνισή του κατά μήκος της παραλίας, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε εκατοντάδες ερασιτέχνες ψαράδες.


Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται σε απώλεια που σημειώθηκε σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή της Λεμεσού, από όπου υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 λαυράκια διέφυγαν στην ανοιχτή θάλασσα. Τα ψάρια αυτά, ακολουθώντας τη φυσική τους πορεία, πλησίασαν τις ακτές και συγκεντρώθηκαν κυρίως στην παράκτια ζώνη αριστερά και δεξιά του Νέου Λιμανιού.


Τα λαυράκια που αλιεύονται δεν είναι μεγάλου μεγέθους – τα περισσότερα φτάνουν έως περίπου 150 γραμμάρια – όμως ο μεγάλος αριθμός τους αντισταθμίζει πλήρως το μέγεθος και προσφέρει έντονη δράση και χαμόγελα στους φίλους του ψαρέματος.


Η αλίευση γίνεται με πολλές και διαφορετικές τεχνικές, αποδεικνύοντας τη ευελιξία των ψαριών αλλά και τη δημιουργικότητα των ψαράδων. Ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες μεθόδους συναντάμε το spinning, το ledgering, το match fishing, αλλά και το pole fishing, με καλά αποτελέσματα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


⚠️ Ένα σημαντικό όμως ζήτημα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε είναι η καθαριότητα των χώρων όπου ψαρεύουμε. Δυστυχώς, παρατηρήθηκε ότι αρκετοί αφήνουν πίσω τους σκουπίδια, πετονιές και συσκευασίες, υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον και την εικόνα των ψαράδων συνολικά.


Ας θυμόμαστε ότι η θάλασσα μάς προσφέρει απλόχερα στιγμές χαράς και χαλάρωσης — είναι στο χέρι μας να τη σεβόμαστε και να την αφήνουμε καθαρή, όπως ακριβώς θα θέλαμε να τη βρούμε.


🎣 Καλές ψαριές σε όλους, με σεβασμό στη φύση!