Επιτέλους μετράμε αντίστροφα τις ώρες για να πιάσουμε και πάλι στα χέρια μας μετά από καιρό καλάμια και ψαροντούφεκα. Με προσπάθεια και επιμονή καταφέραμε να κερδίσουμε αυτή τη «μάχη» και να επιστρέψουμε αύριο στην αγαπημένη μας θάλασσα που τόσο πολύ μας έλειψε.

Παρόλα αυτά ο ενθουσιασμός μας, δεν πρέπει να μας συνεπάρει αρνητικά και να καταλήξουμε σε καινούργιους μπελάδες με αποτέλεσμα να κλειστούμε και πάλι στα σπίτια μας. Όχι προσβλητικές φωτογραφίες υπεραλιείας, όχι απαγορευμένες ώρες ψαρέματος, δεν ρυπαίνουμε τη θάλασσα με τα σκουπίδια μας, τηρούμε τους κανονισμούς και δεν υπερβαίνουμε τα 2 άτομα κατά την ψαρευτική μας εξόρμηση και φυσικά τηρούμε και το ωράριο που μας επιτρέπεται.

Με σωστή συμπεριφορά, προσοχή και σύνεση θα αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση και αποδεικνύουμε ότι η αγάπη μας για τη θάλασσα δεν αποδεικνύεται μέσα από απαγορευτικούς αριθμούς αλίευσης!

Τηρούμε τους κανονισμούς τόσο της θάλασσας όσο και αυτούς που υπέβαλε το Τμήμα Αλιείας και δεν ξεχνάμε να στείλουμε μήνυμα για τη μεταβίβαση μας στη θάλασσα.

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και καλά ψαρέματα αύριο.